BANI PENTRU DIG – 1,3 milioane de lei pentru refacerea digului din Bozânta Mică, afectat de calamități

0
232

INFRASTRUCTURĂ – INUNDAȚII. Vineri, 20 octombrie 2023, Guvernul a aprobat majorarea bugetelor unor ministere şi alte instituţii publice. Printre acestea, a fost majorat cu 1,3 milioane de lei și bugetul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor suma fiind necesară realizării în regim de urgenţă a lucrărilor pentru prevenirea efectelor calamităţilor produse prin cedarea digului de pe malul stâng al râului Lăpuș din zona satului maramureșean Bozânta Mică (com. Recea) – cedarea digului a fost cauzată de fenomenele erozionale accentuate.

 

Situația critică a fost semnalată în 29 septembrie 2023 de Apele Române Someș-Tisa, în urma verificării de toamnă a stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiillor din județul Maramureș (o a doua situație critică în județ fiind semnalată pe malul stâng al râului Cisla, în orașul Borșa).

 

* Foto: @Instituția Prefectului Maramureș

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here