PROGNOZĂ – Cum va fi vremea în Maramureș de Paștele catolic și de cel ortodox

0
195

METEO. Încălzire a vremii și precipitații, indică în Maramureș ultima prognoză de specialitate a Administraţia Naţională de Meteorologie, valabilă pentru perioada 26 martie – 8 aprilie. Astfel, până în 29 martie, vremea în Maramureș va fi rece pentru această perioadă a anului, cu valori medii ale temperaturilor diurne de 8-10 grade Clesius, minimele termice fiind semnalate pe timpul nopților şi situându-se între -3 şi 1 grad Celsius. De asemenea, între 29 martie – 1 aprilie se vor semnala precipitaţii mai însemnate cantitativ.

 

După această perioadă, urmează o încălzire a vremii, iar pe 31 martie se vor înregistra maxime termice de aproximativ 17 grade Celsius şi minime de 6 grade, temperaturi încadrate în media regională, regimul termic prognozat fiind uşor peste cel obişnuit la sfârşitul lunii martie.

 

Între 1 şi 8 aprilie, în Maramureș se vor semnala variații ușoare ale temperaturii aerului, cu valori medii de la 13 grade Celsius, noaptea mercurul termometrelor indicând 3-4 grade Celsius noaptea, la începutul şi sfârşitul acestui interval.

 

În jurul datei de 4 aprilie, se va înregistra temperatura maximă a perioadei de prognoză, respectiv 18 grade Celsius (cu minima termică nocturnă de 5 grade Celsius), dar există și semne de precipitații pe arii relativ extinse.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ