AVEM TEMPERATURĂ – La două luni de la sfârșitul oficial al pandemiei, Primăria Baia Mare plătește 11,5 milioane de lei pentru… echipamente de protecție împotriva coronavirusului

0
430

DEFAZAȚI. La două luni de la sfârșitul oficial al pandemiei (declarat în mai 2023 de Organizația Mondială a Sănătății), Primăria Baia Mare a lansat în licitație publică achiziția cu 11,5 milioane de lei (exact: 11.505.173,08 lei, suma include TVA) de echipamente de protecție și consumabile accesorii acestora pentru proiectul… «Împreună în cursa anti SARS-CoV-2» (cel care dă titlurile proiectelor Primăriei Baia Mare merită cu prisosință, măcar anul acesta dacă până acum n-a fost nimeni inspirat să-l propună, premiul „Scriitorul anului”).

 

Proiectul, făcut cel mai probabil în timpul pandemiei de coronavirus, dar pentru care finanțarea a venit, ca-n orice țară bananieră, când nu mai este necesar, este finanțat în cea mai mare parte din fonduri europene nerambursabile (prin Programul Operaţional Infrastructură Mare) și este dedicat dotării cu echipamente sanitare și de igienă impuse de normele sanitare din urmă cu 2 ani în vederea desfășurării activității de educație în unitățile de învățământ preuniversitar.

 

Și dacă au venit banii din cer, aceștia se vor risipi fără nicio remușcare pe obiecte acum inutile: lămpi cu ultraviolete, termometre, aparate de sterilizare, dezinfectare și igienizare, distribuitoare automate de săpun, dezinfectant pentru mâini, dulapuri compartimentate, săpun…

 

Contractul, pentru care se așteaptă oferte până la 7 august 2023, va fi atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 60%, termenul de livrare 15%, garanția produselor 15%, termen de intervenție în perioada de garanție 10%) și trebuie finalizat/onorat în 4 luni. Timp suficient pentru a toca inutil 11,5 milioane de lei.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here