AU ÎNVINS – Minaur a câștigat, fără nicio emoție, la Odorheiu Secuiesc și este la două puncte de titlul de vicecampioană

0
530

LIGA I HANDBAL MASCULIN. Vineri, 31 martie 2023, în Sala Sporturilor din Odorheiu Secuiesc, în meci contând pentru etapa a 23-a a Ligii I de handbal masculin, CSM Odorheiu Secuiesc a pierdut, cu 30-31 (10-17), partida cu Minaur Baia Mare. Meciul, arbitrat de cuplul Bogdan Ciobea (Pitești) & Adrian Nacu (Târgu Mureș), a opus echipele clasate înaintea etapei pe locurile 13 (Odorheiu Secuiesc) și 3 (Baia Mare).

 

În tur, băimărenii s-au impus pe teren propriu cu 32-27, pornind și acum în postură de favoriți, mai ales că jocul rezultatelor i-a repropulsat în postura de a încheia campionatul ca vicecampioni, pentru al doilea an consecutiv, cu condiția să câștige toate cele 4 meciuri pe care le mai are de disputat, unul singur dintre acestea fiind cu adevărat “de foc”, cel din deplasare cu Steaua. Însă dacă învinge la București Steaua, așa cum s-a mai întâmplat și în ediția trecută de campionat, Minaur va încheia pe locul 2, cu condiția lipsei unei minuni – presupunându-se cu echipa constănțeană (acum cu 2 puncte în plus față de băimăreni) va pierde meciul cu campioana Dinamo.

 

Gazdele, cu o singură victorie și un egal după 22 de meciuri în Liga I, cu cea mai slabă apărare din campionat (33,5 goluri primite/meci – Dinamo le-a dat 50 de goluri în urmă cu o lună) și potențial retrogradată, aveau un unic obiectiv: menținerea unei diferențe mai puțin rușinoase pe tabela de marcaj. Antrenorul Alexandru Sabou a început partida cu tânărul Sîncu (17 ani) în poartă (în lipsa accidentatului Terekhov și a menajării lui Buzogany) și în min. 3 Minaur conducea cu 2-0 după golurile lui Da Silva Mollino și Bera, diferență majorată în min. 7 de Fotache care a înscris pentru 2-5.

 

La jumătatea reprizei, băimărenii aveau un avans de 4 goluri (6-10), pe care l-au majorat la 7 goluri înaintea intrării la vestiare (10-17). În repriza a doua, Minaur a oprit motoarele (pe undeva firesc, ținând cont de accidentările din lot și de jucătorii boicotați pe considerent că au semnat contracte cu alte echipe din sezonul viitor, și a faptului că peste două zile mai joacă un meci, în optimile Cupei, cu echipa de Liga a II-a din Sânnicolau Mare). La jumătatea reprizei secunde, băimărenii conduceau cu 26-21, cu Vujovic și Kotrc în rol de principali marcatori și cu tânărul portar Sînc având 10 parade salvatoare. Avantajul a fost menținut de oaspeți cu 5 minute înaintea finalului, un final în care gazdele au mai recuperat, marcând 4 goluri fără să primească vreunul și ajungând la un nesperat avantaj minim. Minaur s-a impus cu 30-31. Ambele echipe și-au atins obiectivele.

 

Pentru Minaur au marcat Vujovic (7 goluri), Nagy și Kotrc (câte 5 goluri), Da Silva Mollino (4 goluri), Fotache, Bera și Mănescu (câte 2 goluri), Pop, Vujic și Buguleț (câte 1 gol). Portarul Sîncu a încheiat cu 10 parade salvatoare (procentaj de 25%). De la gazde s-au remarcat Dedu (7 goluri), Fedila și Szasz (câte 6 goluri) și portarul Varo (10 parade salvatoare).

 

În urma victoriei, Minaur va rămâne, cel mai probabil, pe locul 3 (încă nu s-au disputat toate partidele etapei). În etapa următoare, a 24-a, programată duminică, 9 aprilie, de la ora 17.30, băimărenii joacă pe teren propriu cu CSM Focșani (meci televizat de ProArena). Însă înaintea următorului meci din campionat, Minaur joacă duminică, 2 aprilie, de la ora 11.30, în optimile Cupei României, în deplasare, cu divizionara secundă ACS Unirea Sânnicolau Mare (locul 3 în Seria C a Diviziei A).

 

* Foto generică: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here