CADASTRU GRATUIT – În 7 comune din Maramureș cadastrarea gratuită a proprietăților cetățenilor, lucrările fiind finanțate din fonduri europene și de stat

0
2345

CADASTRU MARAMUREȘ. Conducerea Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Maramureș a informat că proprietarii construcțiilor și terenurilor din șapte comune din județ – Ardusat, Gârdani, Sălsig, Mireșu Mare, Valea Chioarului, Suciu de Sus și Coroieni – vor primi înștiințări de la prestatorii lucrărilor de cadastru general pentru desfășurarea optimă a înregistrării imobilelor în evidențele de cadastru și carte funciară și recomandă ca aceștia să fie prezenți în etapele de identificare, descriere și măsurare a terenurilor.

 

Lucrările se desfășoară în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară și sunt gratuite pentru cetățeni, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

 

Este necesar ca proprietarii/posesorii imobilelor să ajungă în teren când prestatorul sau reprezentanții UAT-ului le solicită prezența, în ziua și la ora stabilită. Totodată, cetățenii trebuie să aducă actele de proprietate/posesie: titlu de proprietate, adeverință de posesie, sentințe judecătorești, contracte de vânzare cumpărare, succesiuni etc., acte de identitate și certificate de stare civilă (certificat de căsătorie, certificat de deces al antecesorilor etc.), a precizat Ovidiu Ștefan, director OCPI Maramureș.

În prezent, din cele 76 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din județul Maramureș, o comună a fost cadastrată integral (Cupșeni), iar în alte  52 de UAT-uri se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor, atât la nivelul întregii localități, cât și pe sectoare cadastrale, a informat Mihaela Mureșan, purtător de cuvânt OCPI Maramureș.

 

ANCPI a obținut de la Uniunea Europeană o finanțare nerambursabilă de aproape 266 de milioane de euro pentru creșterea gradului de acoperire și de incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România. Proiectul, în cuantum de circa 313 milioane de euro (la care statul a contribuit cu aproximativ 47 de milioane de euro), vizează lucrări de înregistrare sistematică pentru 5,75 milioane de hectare, din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here