AU CÂȘTIGAT – Minaur a învins la 6 goluri Bregenz Handball și săptămâna viitoare își joacă în Austria calificarea în semifinalele EHF European Cup

0
374

HANDBAL MASCULIN – CUPE EUROPENE. Sâmbătă, 23 martie 2024, în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, meci tur în sferturile EHF European Cup la handbal masculin, Minaur Baia Mare (România) a învins, cu 37-31 (17-14), Bregenz Handball (Austria). Partida, arbitrată de cuplul polonez Filip Fahner & Lukasz Kubis, a pornit cu echipa gazdă din postura de favorită.

 

Deși austriecii au admis valoarea adevrsarului din sferturile EHF, amintind că Minaur nu este doar vicecampioana en-titre a României, ci și finalista EHF din sezonul 2021/2022 și fiind convinși că „românii vor face tot ce le stă în putință pentru a-și revendica titlul de data aceasta”, păstrau o umbră de speranță, mai ales după revenirea după accidentare a căpitanului echipei, portarul Ralf Patrick Häusle.

 

Jucătorul german Luca Munzinger (inter dreapta) declara înaintea meciului de la Baia Mare: „Avem un adversar puternic, cu jucători individuali buni. Trebuie să ne folosim viteza în atac și să încercăm să sprijinim portarii cu o apărare bună pentru a obține un rezultat bun pentru manșa secundă la Bregenz”. Și antrenorul principal Marko Tanasković a subliniat importanța jocului tur în fața unei echipe „de luptă, cu o calitate individuală foarte bună – nu există niciun jucător care ar putea fi descris ca fiind un punct slab”, devoalând că obiectivul este de a arăta că Bergenz merită prezența în primele 8 din EHF European Cup și de a obține un rezultat care să le ofere șansa în retur de „a face istorie”.

 

Meci complicat pentru băimăreni, angrenați pe trei fronturi sportive (campionat, Cupa României și cupe europene) dar fără suficienți soldați, cu un lot decimat de accidentări. Austriecii au venit la Baia Mare cu obiectivul clar de a obține un scor strâns, care să le ofere șansa de a-și disputa calificarea pe propriul teren, au ținut partida în echilibru doar în primele 11 minute (7-6), după care Minaur a preluat inițiativa, începând o distanțare treptată, care la finele primei reprize s-a concretizat în 3 goluri.

 

În repriza a doua, după primele 10 minute Minaur a mai accelerat o dată, dar oaspeții au revenit, refăcând diferența consemnată la pauza meciului. Doar în ultimele 5 minute băimărenii au apăsat real pedala de accelerație, cu Botea, Vujovic și Da Silva Mollino în rol de marcatori, ducând scorul de la 32-29 la 37-31, mai liniștitor pentru returul de la Bergenz.

 

Indicatorii tehnici arată că Minaur s-a distanțat datorită eficienței atacurilor, ei trăgând de 48 de ori pe spațiul porții, față de 41 de șuturi ale oaspeților.

 

Pentru Minaur au marcat: Vujovic (9 goluri, eficiență 100%!), Botea și Kozakevych (câte 8 goluri), Da Silva Mollino (4 goluri), Kotrc, Fotache, Nagy și Cumpănici (câte 2 goluri). De la Bergenz s-au remarcat Mahr (11 goluri), Schroder (6 goluri, eficiență 100%!) și Wagner (5 goluri).

 

Meciul retur este programat săptămâna viitoare, sâmbătă, 30 martie, la Handball Arena Rieden-Vorkloster, o sală sportivă polivalentă inaugurată în 26 februarie 2004, cu tribune cu capacitatea de 1.200 de locuri și alte 400 de locuri în picioare.

 

* Foto: @Ovidiu Dragomir via Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here