ASUMARE – Secretar de stat în Ministerul Transporturilor: În 2024 se lansează licitația pentru execuția Drumului de mare viteză Baia Mare – Satu Mare

2
4190

DRUMUL EXPRES BAIA MARE – SATU MARE. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, a făcut public faptul că în anul 2024 este vizată lansarea licitațiilor pentru execuție lucrări a peste 750 km de drumuri de mare viteză, printre care și Drumul expres Baia Mare – Satu Mare.

 

La finalul anului trecut, în perioada noiembrie-decembrie 2023, pe traseul drumului expres (în ambele județe, Satu Mare și Maramureș) s-au executat ultimele foraje pentru completarea studiului geotehnic, necesar finalizării Studiului de Fezabilitate (acesta este ultimul pas înaintea introducerii obiectivului în licitație).

 

Drumul expres Satu Mare – Baia Mare a fost proiectat cu o lungime de 59 de km, pe următorul traseu: Satu Mare (DN 19 din Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare) – Botiz – Odoreu – Livada – Medieșu Aurit – Apa – Seini – Pomi – Ardusat – Recea – Tăuții MăgherăușBaia Mare (Bd. Independenței).
Traseul prevede construirea a 29 de pasaje, 22 de poduri și 8 noduri rutiere, 142 de podețe, o parcare de scurtă durată, un spațiu de servicii, respectiv un centru de întreținere și coordonare a traficului.

Conform proiectului, Drumul Expres Satu Mare – Baia Mare se va intersecta prin Nodul Rutier Lăpușel cu viitorul Drum Expres Baia Mare – Dej, realizând astfel conexiunea judetelor Satu Mare, Maramureș, Sălaj și Cluj atât cu infrastructura națională mare, cât și cu cea internațională (prin conexiunile spre frontiera cu Ungaria).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here