PERFORMANȚĂ – Producătorul de arcuri StoneVault din Baia Mare, controlat de Natalia Iacob, fiica patronului de la Aramis, creștere de 2,5 ori și urcare pe locul 21 în clasamentul județean al firmelor cu cele mai mari afaceri

3
9676

ANALIZĂ 2MNEWS. Firma StoneVault din Baia Mare, producător de casetoane de arcuri pentru saltele şi arcuri sinusoidale, a atins în mai puțin de 5 ani de activitate economică o cifră de afaceri de aproape 155 de milioane de lei (exact: 154.657.743 lei), urcând direct pe locul 21 în Top 25 al firmelor maramureșene.

 

În 2022, firma fondată în iulie 2018 după o strategie a antreprenorilor Iacob & Șelescu (patronii Aramis Invest, cel mai mare producător și exportator din industria mobilei din România) și controlată acum de Natalia Iacob (36 de ani – este una dintre fiicele lui Vladimir Mihai Iacob) și-a depășit de 2,5 ori vânzările din anul precedent – procentual, creșterea este de 152,27%. Firma produce pentru un unic client (Aramis Invest), dar și-a creat potențialul productiv de a-și livra produsele și către alte firme, investind în tehnologizare, în special pentru obținerea materiei prime (sârma) – prin operaționalizarea unor linii de trefilare -, dar și pentru diversificarea portofoliului.

 

Cui aparține Stonevault

 

Firma StoneVault a fost creată pe platforma Aramis Invest, în urma unei investiții de 5,4 milioane de euro, parte semnificativă a finanțării necesare construirii și operaționalizării fabricii (circa 2 milioane de euro) provenind dintr-un ajutor de stat.

 

Începând de la jumătatea acestui an, scriptic, StoneVault are 13 asociați, Natalia Iacob (care deținea 60% din firmă și este administratorul firmei) cesionând 41% din părțile sociale către 5 noi asociați.

 

Mutarea vine la 2 ani și jumătate (decembrie 2020) de la precedenta similară, când Natalia Iacob a coptat (scriptic) în firmă încă 7 asociați. Din 6 iunie 2023, structura asociativă a StoneVault arată așa: Natalia Iacob, Ștefana Marian, Sandra Carina Șelescu, Linda Maria Șelescu, Ilinca Alexandra Bindiu (toate cu câte 11% din părțile sociale), Rodica Angelica Bâlc (10%), Monica Puiu, Afrodita Monica Ardelean, Ráb Artur Jozsef, Vasile Talpoș, Alexandru Denis Griguță și Flavius Bogdan Stegeran (fiecare cu câte 5%) – ultimul este și directorul general al firmei.

 

* Foto: @StoneVault

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Normal că fac profit,nu plătesc ca lumea angajații,fac ce vor din ei deoarece marea majoritate sunt de etnie romă! Ii obligă să meargă sâmbetele la lucru iar dacă nu merg,le taie bonurile de masă! 😡Nu le plătesc cum scrie n lege,sporurile de noapte,de weekend,etc..Normal că fac profit,dau salarii de mizerie…🤨

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here