TRASEISM PRE-ELECTORAL – La doar un an de la reapariția pe scena politică locală mică, fostul prefect Bechiș părăsește APP și preia Partidul Republican

0
679

DECIZIE. Fostul prefect de Maramureș din perioada 2000-2003, Liviu Bechiș (fost în PSD, fost în ALDE, fost în UNPR, fost în Alianța Pentru Patrie – APP), este (oficial) noul președinte al Partidului Republican Maramureș. Numirea are titlu interimar, însă este de notorietate încă din februarie 2023, Bechiș activând public pentru constituirea filialei județene a republicanilor.

 

Trecerea lui Bechiș din APP în tabara republicanilor vine la doar un an de la înregimentarea acestuia la conducerea filialei județene a partidului fondat de apropiații fostului președinte PSD Liviu Dragnea, mutare care a avut loc în urma conflictului dintre Codrin Ștefănescu și Dragnea și în urma căruia oamenii fideli lui Dragnea au părăsit APP și și-au fondat Partidul România Suverană (PRS).

 

Reapariția lui Bechiș pe scena politică locală (în APP, respectiv în liga a II-a politică, a partidelor mici / de aprtament) a fost făcută prin înlocuirea la conducerea APP Maramureș a fostului deputat PSD Călin Matei, care i-a rămas fidel lui Dragnea și a plecat cu majoritatea membrilor filialei județene în PRS. Iată, la doar un an de la preluarea APP Maramureș și repetitiva declarație-slogan „Vom lupta până la capăt pentru România”, Bechiș trece (împreună cu puținii membri) la Partidul Republican. Acesta a și anunțat deja că noul președinte al Partidului Republican Baia Mare a fost numit (cu titlu interimar) Vasile Todoca (care este și potențialul candidat la funcția de primar al municipiului reședință de județ).

 

Analiză: aceste mișcări pe piața politică locală au relevanță/impact ZERO în macro-economia electorală din 2024, dar le pot facilita liderilor micilor partide poziții eligibile (în acest caz pe lista AUR, partid parlamentar).

 

Partidul Republican din România, un reloaded lansat în 11 iunie 2023, condus scriptic de  Marian Cucșa din postura de președinte național și auto-prezentat ca un pol suveranist/anti-globalist, a anunțat deja public că la alegerile din 2024 va merge pe liste comune cu AUR și Alianța Național Țărănistă (condusă scriptic de Radu Ghidău), sub denumirea Alianța AUR. Luna trecută, Cucșa a precizat că a preluat de un an conducerea Partidului Republican, ajungând la constituirea a 26 filiale judeţene și că speră că până la finalul anului vor avea filiale în fiecare judeţ.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here