ARGUMENTE PUNCTUALE – Cristian Niculescu-Tâgârlaș (PNL Maramureș): De ce alegerile parlamentare anticipate sunt esențiale pentru români

0
781

ANALIZĂ. Avocatul Cristian Niculescu-Tâgârlaș (vicepreședinte PNL Maramureș și coordonator al Departamentului Comunicare a filialei județene a liberalilor) a subliniat, într-o analiză publică, argumentele necesității alegerilor parlamentare anticipate. Astfel, Niculescu-Țâgârlaș a menționat că „mișcarea pesedistă din Parlament, în special cea din Senat, condusă de Șerban Nicolae, nu are nicio legătură nici cu democrația, nici cu profesionalismul parlamentar”, dar că, beneficiind de majoritate, a reușit să boicoteze o parte dintre măsurile care ar readuce principiile democratice în politica românească.

 

Astfel, Niculescu-Țâgârlaș (foto mic stânga) și-a argumentat cu exemple concrete această dispută pe care susține că liberalii o au cu “o majoritate toxică” dezvoltată de PSD: alegerea primarilor din două tururi (asumată de liberali și adoptată de Guvernul PNL prin asumarea răspunderii, dar eliminată de pesediști prin moțiunea de cenzură); plafonarea punctului de amendă (reușită inițial, prin diminuarea valorică a acestuia, dar pe care PSD l-a majorat din nou în Parlament); înghețarea salariilor parlamentarilor (dar PSD a votat împotriva acestei măsuri); eliminarea supratexei de 2% din cifra de afaceri la companiile din sectorul energetic (care s-ar fi repecutat pozitiv asupra cetățenilor prin scăderea facturilor la gaze și energie electrică, dar PSD a anunțat că intenționează să reintroducă, prin vot parlamentar, suprataxa, fapt similar și în privința tarifelor din sectorul de comunicații).

 

De asemenea, Niculescu-Țâgârlaș a precizat că majoritatea PSD a votat pentru destructurarea Pilonului II de pensii și “utilizarea economiilor populației pentru baronii PSD”. Alte două măsuri a căror implementare liberalul maramureșean susține că a eșuat exclusiv din cauza parlamentarilor PSD sunt: încetarea detașărilor din privat în sectorul bugetar fără concurs (opțiune care permite angajarea la stat, pe funcții și salarii importante, a clientelei politice PSD care, de cele mai multe ori nu are nici măcar pregătirea necesară respectivelor posturi) – decizia a fost respinsă prin opoziția majorității PSD; ieftinirea creditării bancare (prin eliminarea unor taxe plătite de cei care iau credit) – respinsă și aceasta de majoritatea parlamentară PSD.

 

“Acestea sunt doar câteva motive-argument pentru inițierea alegerilor anticipate, dacă vrem să ne reîntoarcem la un sistem democratic de conducere al țării. Și am dorit să le subliniez pentru ca toată lumea să înțeleagă că aceste alegeri anticipate nu sunt un moft al PNL, ci o necesitate pentru ceea ce cred că constituie dezideratul primoridial al tuturor românilor: întoarcerea la democrație. După cum ați observat, însă, acest PSD extrem de toxic pentru democrația României, a reușit aproape să anuleze această posibilitate, în acest moment existând șanse reduse pentru acest deziderat”, a conchis Cristian Niculescu-Țâgârlaș.

 

Cătălin VISCHI

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here