APRECIERE – Spectacol al Teatrului Municipal Baia Mare, selecționat pentru festivalul internațional de teatru inițiat de Silviu Purcărete

0
203

TEATRU. Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 19, Teatrul Municipal Baia Mare prezintă spectacolul „Rinocerii” de Eugen Ionescu, regia Iulian Bulancea, în cadrul Festivalului Internațional  de Teatru „Miturile cetății“ din Constanța.

 

Spectacolul actorilor băimăreni a fost selecționat pentru prestigiosul eveniment teatral inițiat de regizorul de operă și teatru Silviu Purcărete, ca festival de teatru antic, și organizat de Teatrul de Stat din Constanța, ceea ce este o performanță în sine.

 

Din distribuția spectacolului „Rinocerii” (scenografie Mihai Vălu), fac parte Dorin Griguța, Denisa Blag, Eduard Bîndiu, Ruxandra Lăzărescu, Raul Hotcaș, Carmen Ciobanu, Alex Macavei, Andrei Han, Marin Ciucă, Iulian Bulancea și Alexandru Costache.

 

Regizorul Iulian Bulancea spunea despre montarea piesei “Rinocerii” („probabil cea mai autobiografică piesă a lui Eugene Ionesco”) că “nu caută să tragă semnale de alarmă cu privire la vreo formă anume de rinocerizare contemporană. Identitatea rinocerilor este lăsată la libera interpretare a spectatorului. (…) Spectacolul îmbină arta animației, arta actorului și mișcarea scenică, în căutarea absurdului și teatrealității ionesciene.”

 

Aceasta este cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional  de Teatru „Miturile cetății“, iar spectacolul teatrului din Baia Mare a fost programat în Sala TNOB „Oleg Danovski” (Strada Mircea cel Bătrân nr. 97).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here