ÎMPRUMUT CU IPOTECI – Cherecheș mandatat de 60% dintre consilierii băimăreni să semneze împrumutul de 76 de milioane de lei

0
1320

DATORIE. 14 din cei 23 de consilieri locali (7 de la Coaliția pentru Baia Mare, 2 de la PSD, 2 de la PMP, 2 de la UDMR și 1 de la PER) au aprobat, într-o ședință de îndată convocată de primarul Cătălin Cherecheș, ca acesta să încheie contractul de credit de investiţii în valoare de 76 de milioane de lei (echivalentul a peste 16 milioane de euro) pe care municipalitatea Băii Mari îl ia de CEC Bank.

 

De asemenea, pentru că viața împrumutatului nu-i simplă, Cherecheș va semna încă două contracte de ipotecă: unul prin care dă dreptul băncii ca în cazul în care nu returnează împrumutul să dispună de banii proveniți din veniturile proprii ale municipalității şi unul de ipotecă mobiliară. Practic, cele două contracte de ipotecă garantează băncii că își va recupera banii (sigur, cu dobânzile și cheltuielile aferente împrumutului).

 

De la această ședință au lipsit 9 consilieri locali (toți cei trei liberali – Cristian Niculescu Țâgârlaș, Simion Bizău și Ioana Marincaș -, Daniela Băzărea de la PER, Gheorghe Gligan de la PSD și patru consilieri ai Coaliției pentru Baia Mare – Dan Grumaz, Ștefan Lupșa, Ioan Mandra și Dorel Mureșan).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here