ANTICORUPȚIE – De când își intră în drepturi noul șef al DNA Maramureș, procurorul Ioan Tomoiagă

0
1276

NOUL ȘEF AL DNA DIN MARAMUREȘ. Numirea noului procuror șef al DNA Maramureș (titulatura oficială: Biroul Teritorial Baia Mare din cadrul Serviciului Teritorial Cluj al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – DNA), Ioan Tomoiagă (anunțată în exclusivitate de 2mnews în 12 iunie, detalii AICI), care îi succede în funcție procurorului Ioan Pop (acesta și-a dat demisia cu 4 luni înainte de finalizarea mandatului și a cerut mutarea pe o funcție de execuție la  Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș, solicitarea fiind aprobată), va intra în vigoare de la începutul săptămânii viitoare, respectiv de luni, 21 iunie 2021.

 

Așa cum 2mnews a precizat, numirea lui Tomoiagă în funcția de șef al DNA Maramureș a fost făcută prin delegare (interimat) pe o perioadă de cel mult 6 luni, sau până la ocuparea funcţiei prin numire, în condiţiile legii (adică prin concurs – ceea ce e greu de crezut că se va întâmpla, cel mai probabil delegarea urmând să fie prelungită).

 

Tomoiagă, procuror din 15 noiembrie 2009, a venit la DNA în mai 2020, detașat din postura șef al Secției Judiciară a Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș. În noiembrie 2020 a fost numit (prin concurs) procuror DNA.

 

Ioan Tomoiagă va deveni “al treilea Ioan” numit la șefia structurii anticorupție din Maramureș, în cei 10 ani de existență a Biroului de la Baia Mare (înființat în 7 noiembrie 2011, în cadrul Serviciului Teritorial Cluj), după Ioan Ulici (7 noiembrie 2011 – 1 septembrie 2018) și Ioan Pop (17 octombrie 2018 – 8 iunie 2021) – primii doi șefi ai DNA Maramureș au plecat din funcție prin demisie, Ulici fiind “reîncadrat” la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș, apoi delegat la DNA Pitești, iar din 1 februarie 2021 la structura centrală a DNA, în București, iar Pop, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here