EXCLUSIV – Cine va fi noul șef al DNA din Maramureș: identitatea celui care îl înlocuiește pe demisionarul procuror șef anticorupție Ioan Pop

0
2240

NOUL ȘEF AL DNA MARAMUREȘ. După cum 2mnews a anunțat în exclusivitate în 8 iunie 2021 (detalii AICI), procurorul șef al DNA Ioan Pop a demisionat din funcția în care a fost numit în 17 octombrie 2018 (mandatul său fiind până în octombrie 2021, cu posibilitatea prelungirii prin delegare pentru încă 3 ani) și a plecat din DNA, reîntorcându-se la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș.

 

Astăzi vă oferim completarea informației cu identitatea celui care va ocupa funcția de șef al DNA din județul Maramureș (titulatura exactă/corectă/oficială a funcției și instituției este procuror şef al Biroului Teritorial Baia Mare din cadrul Serviciului Teritorial Cluj al Direcţiei Naţionale Anticorupţie). Informația are grad de acuratețe de 100%.

 

Noul șef al DNA din județul Maramureș va fi procurorul Ioan Tomoiagă, fostul șef al Secției Judiciară a Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, inițial detașat, iar la finalul anului trecut numit în funcția de procuror DNA. Practic, numirea lui Tomoiagă în funcția de procuror șef al DNA Maramureș este una din interiorul instituției și va fi făcută prin delegare (similarul interimatului din viața civilă).

 

Ioan Tomoiagă este procuror din 15 noiembrie 2009 (dată la care a fost declarat de CSM, admis în magistratură, decretul prezidențial de numire fiind semnat în februarie 2010, de președintele de la acea vreme, Traian Băsescu). Tomoiagă și-a început cariera de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecatoria Baia Mare.

 

Procurorul Ioan Tomoiagă a câștigat, în 13 decembrie 2017, concursul pentru numirea pe o perioadă de 3 ani în funcția de șef al Secției Judiciară a Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, în mai 2020 fiind detașat (prin delegarea de CSM) ca procuror la DNA Maramureș (Biroului Teritorial Baia Mare din cadrul Serviciului Teritorial Cluj al DNA).

 

În noiembrie 2020, Tomoiagă a fost declarat admis concursul CSM de numire pe postul de procuror (post de execuție desfășurat în perioada august-octombrie) la DNA Maramureș (a fost unul din cei 11 procurori admiși în structura DNA, având al doilea punctaj la nivel național) și a eliberat postul de procuror şef al Secţiei judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş.

 

Tomoiagă va fi cel de-al treilea șef al DNA din județul Maramureș în cei 10 ani de existență a Biroului de la Baia Mare (acesta a fost înființat în 7 noiembrie 2011, în cadrul Serviciului Teritorial Cluj – funcţionează în imobilul aparţinând Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, localizat pe strada 1 Mai nr. 8A, și are 6 persoane în statutul de personal). Primii doi șefi ai DNA Baia Mare au plecat din instituție prin demisie: Ioan Ulici (7 noiembrie 2011 – 1 septembrie 2018) și Ioan Pop (17 octombrie 2018 – 8 iunie 2021).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here