EXCLUSIV – Șeful DNA din Maramureș, procurorul Ioan Pop, a demisionat din funcție

1
2635

DEMISIE DIN DNA. Informația privind demisia procurorului șef Ioan Pop de la conducerea Biroului Teritorial Baia Mare din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a fost conformată de surse informate și verificate ale 2mnews și are grad de acuratețe de 100%. Mai mult, procurorul Pop a cerut să plece de tot din DNA (unde sunt cele mai mari venituri pentru un procuror) și să-și continue activitatea ca procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș.

 

Pop a intrat în magistratură în urmă cu 9 ani, în 16 ianuarie 2012 fiind numit în funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, ulterior transferându-se la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș. Înainte de câștigarea concursului pentru funcția de procuror șef al DNA Baia Mare, Ioan Pop a fost procuror șef Secție Urmărire Penală de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş (funcție din structura organizatorică de conducere a instituției).

 

El a fost numit în funcție de șef al DNA în județul Maramureș la 17 octombrie 2018 (funcția de conducere din cadrul DNA Baia Mare era vacantă în 1 septembrie 2018, în urma transferului procurorului Ioan Ulici la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș).

 

Numirea lui Pop în funcția de procuror șef al DNA Baia Mare era valabilă până în 17 octombrie 2021, însă Pop a demisionat cu 5 luni mai devreme (după expirarea celor 3 ani, Pop mai putea fi reînvestit pentru încă 3 ani în funcția de conducere, de CSM, la propunerea procurorului șef DNA). Probabil într-un viitor foarte apropiat o să aflăm și motivul demisiei intempestive a șefului DNA din Maramureș…

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Doara nu-i modru sa-l fi învins serviciile… Sa-l fi fermecat Muma padurii, sa fi ametit, privind in plonje asupra mafiei locale? Ori i-a oferit Dancush o diploma de excelcenta, in ceremonial la Oncesti, inainte de retragerea intre rezervistii lui Pintea?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here