ANTICIPARE – Primarul din Ocna Șugatag, Ioan Oanea (PSD), va fi declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate

2
1228
Ioan Oanea, primarul comunei Ocna Șugatag, județul Maramureș

SURSE 2MNEWS. Primarul din Ocna Șugatag, Ioan Oanea (PSD), va fi declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI), au declarat pentru 2mnews surse implicate/informate. Edilul a fost anunțat că a fost demarată o acțiune de verificare a sa, Oanea deținând o perioadă (de circa 29 de zile), atât funcția publică de funcționar public, cât și demnitatea în care a fost ales (cea de primar).

 

Conform legii, Ioan Oanea (51 de ani), care în 2020 era funcționar public (era angajat ca inspector impozite și taxe al Primăriei Ocna Șugatag), avea dreptul de a candida pentru funcția de primar, însă trebuia să ceară suspendarea raportului de serviciu pe durata campaniei electorale și, după alegerea sa ca primar, până la încetarea funcţiei de demnitate publică. Cercetarea ANI a indicat că o perioadă, acesta a deținut atât ambele funcții, fiind atât funcționar public, cât și primar, urmând să fie declarată incompatibilitatea lui Onea.

 

Sigur, legile proaste din această țară, făcute de politruci tocmai pentru a se proteja pe ei, fac imposibilă aplicarea legii în aceast mandat, Oanea având la dispoziție contestații legale care vor dura mult timp, mandatul prezent fiind aproape încheiat. Însă decizia ANI se va repercuta asupra unei potențiale candidaturi în 2024.

 

Oanea (foto mic dreapta), care este licențiat în Drept și Administrație Publică, este calificat ca expert fiscal, evaluator proiecte, expert achiziții publice și deține o calificare pentru implementarea de fonduri europene. În 2020 el a câștigat alegerile locale, întrerupând cei 12 ani petrecuți ca primar al localității de Mihai Ivaszuk (PNL).

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here