ANTICIPARE CORECTĂ – Mâine se întâmplă ceea ce 2mnews a anunțat în urmă cu două săptămâni: președinte nou la Tribunalul Maramureș

0
2161

JUSTIȚIE. Așa cum 2mnews a anunțat în exclusivitate, în urmă cu două săptămâni (detalii AICI), începând de vineri, 16 iulie 2021, judecătorul Lucian Alexandru Verdeș își ia în primire funcția de președinte al Tribunalului Maramureș. Fiind numit în funcție de CSM, în urma promovării concursului desfăşurat în perioada martie-iunie 2021, mandatul lui Verdeș este de cel puțin 3 ani (dacă după expirarea mandatului nu va fi delegat în continuare de CSM). El îl înlocuiește în funcție pe judecătorul Nicolae Stamate-Tămășan, al cărui mandat se finalizează astăzi, 15 iulie 2021.

 

Alexandru Lucian Verdeș are 38 de ani, este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti şi al Institutului Naţional al Magistraturii și a fost ofițer operativ la Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș, la Poliția Transporturi, apoi fiind auditor de justiție (din 2009), judecător stagiar la Judecătoria Baia Mare (2011).

 

În 2012, Verdeș a promovat cu media 9.13 examenul de capacitate pentru judecători, organizat de Institutului Național al Magistraturii (a obținut medii mari: 9.60 la Drept civil, 9.06 la Drept procesual civil, 8.47 la Drept penal, 9.25 la Drept procesual penal – la proba scrisă a obținut nota 10.00 -, 9.15 la Fundamente constituționale, 9.25 la Organizare judiciară).

 

În 6 februarie 2013, președintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire a sa în funcția de judecător, fiind repartizat la Judecătoria Baia Mare. În 1 iunie 2015, Verdeș s-a transferat la Tribunalul Maramureș, unde activează ca judecător al Secţiei I civilă, și este membru în Colegiul de conducere. Este doctorand al Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și un apropiat al primarului din Ulmeni, Lucian Morar (care a și angajat-o pe soția judecătorului în funcția de consilier personal al primarului).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here