ANIVERSARE – 18 ani de activitate a Direcției Generale Anticorupție

0
203

ANTICORUPȚIE. La 30 mai 2023, Direcția Generală Anticorupție, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a sărbătorit 18 ani de la înființare, ca structură specializată în prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne.

 

Începând cu anul 2005, prin operaționalizarea acestei unități, Ministerul Afacerilor Interne s-a angajat într-un proces ireversibil privind asigurarea propriului climat de integritate.

 

În cei 18 ani de activitate, Direcția Generală Anticorupție s-a consolidat ca instituție și a intensificat eforturile pentru prevenirea și combaterea corupției la nivelul personalului Ministerului Afacerilor Interne, dezvoltându-se permanent pe cele două paliere.

 

Prevenirea reprezintă principala direcție de acțiune împotriva corupției, concretizată prin desfășurarea activităților de instruire și informare în rândul personalului MAI, dar și prin campanii de conștientizare a societății civile.

 

Prin toate acțiunile sale, Direcția Generală Anticorupție promovează legalitatea, integritatea, onestitatea și profesionalismul ca standarde pentru întreg personalul Ministerului Afacerilor Interne.

 

În luna mai, ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Maramureș au desfășurat activități de prevenire adresate candidaților programați la proba teoretică pentru obținerea permisului de conducere, prezenți la sala de examinări din sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Maramureș. În acest context, acestora le-au fost prezentate aspecte privitoare la identitatea instituțională a DGA, infracțiunile de corupție, modul de acțiune în situația în care sunt implicați sau iau cunoștință despre săvârșirea unor astfel de fapte, respectiv modalitățile de sesizare, inclusiv linia telefonică gratuită Call Center Anticorupție – 0800.806.806 apelabilă din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă.

 

Reamintim faptul că, la nivel local, DGA este reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Maramureș, al cărui sediu se află în municipiul Baia Mare, str. Tineretului, nr. 2, jud. Maramureș, tel./fax 0262.207.264.

 

Cetățenii județului Maramureș care doresc să ia atitudine împotriva faptelor de corupție pot face acest lucru printr-o sesizare telefonică gratuită la Call Center Anticorupție 0800.806.806, prin e-mail la adresa [email protected] sau direct la sediul structurii județene.

 

Serviciul Județean Anticorupție Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here