ANALIZA UNUI FALS – Anomalia din bazele de date: Maramureșul are cu 150.000 de alegători mai mulți decât populația totală cu care e acreditată de recensământ!

1
1462

POPULAȚIA MARAMUREȘULUI. La 31 ianuarie 2023, Autoritatea Electorală Permanentă a publicat actualizarea Registrul electoral. Potrivit acestuia, în municipiul Baia Mare sunt înscriși 116.639 de cetăţeni cu drept de vot. Nu, nu s-a schimbat nimic în privința datelor sporului natural al municipiului reședință al județului Maramureș, acesta este tot negativ, așa cum este de foarte mult timp încoace (adică nu a crescut numărul populației, ci, dimpotrivă, scade în permanență).

 

În aceste condiții, să suprapunem datele din Registrul electoral peste cele de la Recensământ: 116.639 cetățeni cu drept de vot (cu vârsta de peste 18 ani) vs. 108.759 cetățeni în total (populația totală a municipiului Baia Mare, declarată de Institutul Național de Statistică în urma recensământului). Concluzia: în Baia Mare au dreptul să voteze mai mulți cetățeni decât există.

 

Situația este similară la nivelul majorității localităților din cele 76 de UAT-uri din Maramureș, implicit și la nivelul județului. În acest moment, potrivit Registrului electoral actualizat la 31 ianuarie 2023, în Maramureș au drept de vot 546.869 de cetățeni. Numai că recensământul ne spune că întreaga populație a județului este de 452.475 de locuitori.

 

Diferența dintre numărul electorilor și numărul total al populației din Maramureș este uriașă, de circa 150.000 de locuitori (!), ținând cont că în Registrul electoral sunt cuantificați doar cei cu vârstă de peste 18 ani (în contextul în care există 30.504 elevi în învățământul de stat din județ, putem aproxima numărul total maramureșenilor cu vârste de sub 18 ani la 50.000 – recensământul acreditează ideea că în Maramureș sunt circa 90.000 de persoane cu vârsta sub 18 ani).

 

Sigur, niciuna dintre bazele statului nu este reală. În 33 de ani, România a fost condusă de indivizi care n-au fost în stare să creeze o bază unică și reală. Funcționăm după interese (interesul ca numărul populației să fie cât mai mare este unul și politic, numărul aleșilor locali, parlamentari, europeni este calculat în funcție de numărul populației totale).

 

* Foto generică: @Getty Images

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. AHAHAAAAAAAA Sa aflat de faptul ca numitul cereches a CASTIGAT alegerile tocmai datorat acestei diferente semnificative. Avem doua ipoteze. Ori in Baia Mare exista un numar de 7880 de romi si pensionari nerecensati (electoratul cherechesian) ori dracula intradevar exista si in zilele noastre (ca primar al cimitirelor) si detine un numar de 7880 de locuitori ai cimitirelor baimarene care de fiecare data in campania electorala i-a sculat si i-a adus la vot (ca de la primar la primar) Cred ca la fel se intampla si la nivel de judet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here