FAPT – Infracțiunile mai mari decât trasul cu pistolul de pe prispa cabanei ale borșeanului Ștețco „Gagea”, cel căruia nimeni nu-i face nimic, deci face ce vrea

2
3352
Gheorghe Ștețco - „Gagea”

DEASUPRA STATULUI DE DREPT. Filmarea demult intrată în spațiul public (vezi VIDEO) în care borșeanul Gheorghe Ștețco (66 de ani), zis Gagea, trage cu un pistol de pe prispa unei cabane situate în Preluca Dealul Gagii (construită ilegal în fondul forestier național aflat în proprietatea Asociatiei Composesoratului Cisla Borșa, conform unei decizii recente și definitive a instanței de judecată) a intrat la acea vreme și în posesia 2mnews.

 

I-am cerut lui Ștețco un punct de vedere privind situația și am așteptat până acum, inutil, trimiterea  acestuia. În lipsa acestei reacții, 2mnews a decis să publice filmarea, dar și descrierea unei situații de fapt, la fel de gravă ca și utilizarea pistolului, însă despre care se vorbește mai puțin (cel puțin în privința documentării și a deciziei instanței care confirmă detaliile din această scriere): construirea ilegală a cabanei și a drumului de acces către aceasta.

 

 

Omul care e deasupra legii

 

Construcția cabanei a fost făcută ilegal (fără nicio autorizație de contrucție) pe un teren din fondul forestier național aflat în proprietatea Asociației Composesoratului Cisla Borșa (pentru statisticieni și pentru cei abilitați cărora ar trebui să le pese, cabana este amplasată în Unitatea de producție I – unitatea amenajistică 67N).

 

În mod normal, conform proprietarului, terenul respectiv ar trebui să fie administrat de Ocolul silvic Silva Borșa SRL, dar nu e, pentru că Ștețco și-a edificat acolo cabana și chiar și un drum de acces, la fel de ilegal, care traversează chiar o zonă de protecție integrală din Parcul nartural Munții Maramureșului.

 

Administratorul legal al suprafeței forestiere pe care și-a edificat Ștețco cabana a sesizat ilegalitățile comise de Ștețco următoarelor instituții: Poliția, Garda Forestieră Cluj, Ministerul Apelor și Pădurilor, Regia Națională a Pădurilor-Romsilva.

 

În urma controalelor (de multe ori întârziate, dar, știți cum se zice, mai bine mai târziu decât niciodată), reprezentanții Ministerului Apelor și Pădurilor au luat act (la finalul lunii august 2019) de cele aproximativ 400 de cioate consemnate în perioada iunie 2011 – iunie 2014, în valoare totală de peste 120.000 de lei, și atribuite de administratorul fondului forestier lui Gheorghe Ștețco, în calitate de făptuitor, cu sesizări la Poliția Borșa, Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus și Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș, de construcția ilegală a cabanei, a împrejmuirii și a drumului de acces.

 

În pofida acestor evidențe, TOATE instituțiile statului par a levita în acest caz. Toți știu, toți constată că e real și fie pasează problema altei instituții, fie rămân inerți, nefăcând nimic. Să vedem…

 

Reprezentanții ministerului au identificat cabana (de dimensiunile 5/5,8 metri), “ridicată pe fundație din beton pe terenul forestier proprietate a Asociației Composesoratului Cisla, cabană care este în interiorul unei suprafețe de 2276 mp, granițuită printr-un gard metalic din plasă”. Conform proprietarului terenului, construcția și împrejmuirea sunt realizate de Ștețco Gheorghe.

 

Administrația Parcului Natural Munții Maramureșului a cerut Ocolului silvic Silva Borșa SRL (administratorul) să ia măsurile impuse de lege în privința cabanei și a împrejmuirii, de parcă instituția statului n-ar fi îndreptățită să ia măsuri, în contextul în care intervenția ilegală s-a comis într-o arie protejată de interes național.

 

Adresa Gărzii Forestiere Cluj cu nr. 1999/05.02.2018 – răspuns la adresa Asociației Composesoratului Cisla Borșa cu nr.10179/06.09.2017, înregistrată la Garda Forestieră Cluj cu nr. 12732/20.09.2017, cu privire la executarea de controale în suprafața deținută de către Asociația Composesoratului Cisla Borșa, în U.P. I, u.a. 64B, 65B, 66C, 67N și 78B, deoarece pe aceste suprafețe s-au tăiat ilegal arbori și s-au construit drumuri ilegal, de către numitul Ștețco Gheorghe zis Gagea, iar parcelele respective sunt în zona de protecție integrală a Parcului Natural Munții Maramureșului.

 

Poliția Borșa a constatat construirea fără aprobări legale a drumului de tractor în Dealul Gagii, încă din 2014, dar au făcut un proces verbal de constatare și au trimis o notă la Garda Forestieră Cluj și au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus (ca în alte multe cazuri, unele înregistrate la Parchet în anul 2014!, nu s-a întâmplat nimic care să îndrepte situația ilegală, așa cum a fost consemnată definitiv că este de o decizie a instanței de judecată).

 

În diverse ipostaze de comunicare (aflate în posesia 2mnews), Gheorghe Ștețco Gagea vorbește despre cât de bazat, tare și de neatins este el, fiind verișor cu Istrate Ștețco (foto mic stânga), fost secretar de stat la vremea comiterii faptelor, acum inspector șef la Garda Forestieră Cluj.

 

Conchidem că toți oamenii abilitați ai statului știu despre faptele comise de pistolarul Gagea, dar NIMENI nu ia măsurile pe care le impune legea. În timpul acesta, borșeanul Gagea se distrează la cabana ridicată ilegal, acompaniind muzica proastă pe care o ascultă cu focuri de armă trase cu pistolul. Una dintre armele sale  pe care n-a vrut să le predea, pentru că, așa cum se laudă, cele confiscate de Poliție în 2008, după ce a intrat în Palatul de Justiție înarmat, a vrut el să le găsească oamenii legii.

 

Cătălin VISCHI

 

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Da cum va legați de o cabanā facutā fara autorizație cînd in Borșa este plin de sāli de nunți farā autorizație si Hoteluri fara autorizație , si nu platesc impozite la stat cei cu sāli de nunti , si la fel este si cu primarul ,construieste hotel farā avize , si firma roxi nu a platit impozit de 3 ani , ba mai mult nici marian Hau si Uțu Fonta nu au platit impozit la stat de mai bine de 5 ani , asta findca sunt in mafie , impreuna cu tine Gabby Buju si mircea Botezan .

  2. Constructii inlegale se demoleaza !
    Composesorate formate de ,,codatii ” acelor locuri iar inlegale si fruturile nus legitim ,se confisca !
    Ce in 30 de ani in Moarenures sa intamplat si cum sa acaparat prin abuz,mita… si forte -criminal este !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here