MOTIVUL – De ce vin în Maramureș, în prima acțiune comună după alierea electorală oficială, liderii AUR, Partidului Republican și Alianței Național Țărănistă

0
1289

ALIANȚĂ ELECTORALĂ. După ce la finalul lunii ianuarie 2023, la Iași, AUR a semnat protocolul de formare a unei alianțe politice (numite Alianța AUR) cu două partide fără reprezentare parlamentară, respectiv Partidul Republican și Alianța Național Țărăniștă, conducerea acestei alianțe (George Nicolae Simion – președintele AUR și al noii alianțe; Marian Cucșa – președintele Partidului Republican; Radu Ghidău – președintele Alianței Național Țărăniste) întreprinde și prima acțiune comună, în Maramureș, ocazionată de prezența la evenimente legate de memoria omului politic Iuliu Maniu (în acest an s-au împlinit 150 de ani de la naștere, iar în 5 februarie se împlinesc 70 de ani de la moarte).

 

Astfel, cei trei vor fi prezenți sâmbătă 4 februarie 2023, la Baia Mare și Sighetu Marmației (se depun coroane de flori la statuia lui Maniu de la Baia Mare și la troița din Cimitirul Săracilor de la Sighetu Marmației, unde cei trei vor vizita și fosta Închisoare Sighet – astăzi muzeu, Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței -, loc în care va avea loc și o slujbă religioasă în memoria fostului președinte al PNȚ și prim-ministru al României).

 

Scopul alianței nou-formate, autoproclamată „suveranistă”, este exclusiv electoral, aceasta anunțând că principalul obiectiv constă în câștigarea alegerilor din 2024. Aceasta nu este prima alipire de AUR a unor partide politice lipsite de capital electoral semnificativ, în urmă cu an AUR anunțând fuziunea prin absorbție a două partide locale: Iniţiativa Otopeniul Nostru (ION) şi Acţiunea Naţională Alba (ANA).

 

* Foto: @georgesimion.ro, @banatulmeu.ro

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here