ALEGERI LOCALE – Ionel Bogdan (PNL): Vom dezvolta Maramureșul prin investiții

0
176
Ionel Bogdan

ADVERTORIAL ELECTORAL. Guvernul PNL anunță vești bune din economie după o perioadă de contracție, generată de pandemie. Florin Cîțu invocă în acest sens datele oficiale ale Institutului Naționale de Statistică care arată că atât în trimestrul 2, cât și în semestrul 1 al anului în curs, investițiile nete realizate în economia națională au fost cu 0,4%, respectiv cu 1,5% mai mari față de aceleași perioade ale anului 2019. Creșterea investițiilor s-a datorat, în special, lucrărilor de construcții noi (circa 56%) și utilajelor (circa 35%) din totalul cheltuielilor realizate.

 

 

1 miliard de euro pentru  dezvoltare

 

 

Despre dezvoltarea economică prin noi investiții vorbește în această perioadă și liderul PNL Maramureș. Ionel Bogdan, candidatul liberal la șefia CJ a arătat, în mai multe rânduri, că în prezent Maramureșul se află pe ultimul loc în regiune la venituri pe cap de locuitor și că un astfel de top nu îi reprezintă pe maramureșeni.

 

 

”Noi trebuie să schimbăm acest top. Iar peste 4 ani, când ne vom reîntâlni, să fim cu fruntea sus și să arătăm că avem acea creștere economică în județul Maramureș de care maramureșenii au nevoie”, a susținut acesta în cadrul unui eveniment electoral.

 

 

Ionel Bogdan l-a acuzat direct pe actualul președinte al CJ Maramureș de lipsa de voință și de viziune în dezvoltarea județului. ”Domnul ZETEA (PSD) s-a supărat foarte tare la televizor că i-am spus lucrul acesta (că veniturile pe cap de locuitor sunt mici – n.n.). Dar n-a făcut NIMIC ca să ridice Maramureșul. N-a făcut NIMIC ca să ridice nivelul de trai al maramureșenilor. Absolut NIMIC”, a menționat liderul liberal.

 

 

În acest sens, candidatul PNL la șefia CJ a prezentat un plan de dezvoltare pentru următorii patru ani care prevede investiții în valoare de 1 miliard de euro în economia județului. Banii vor veni atât din fonduri europene, cât și din cele guvernamentale.

 

 

Printre proiectele susținute de Ionel Bogdan și de echipa liberală din județ se numără drumul expres Baia Mare-Petea, centurile ocolitoare ale municipiilor Baia Mare și Sighetu Marmației, noul pod peste Tisa la frontiera cu Ucraina, înființarea mai multor parcuri industriale, dezvoltarea turismului prin investiții în domeniul schiabil de la Borșa și Cavnic-Baia Sprie-Stațiunea Izvoare etc.

 

 

Pariul liberalilor: creșterea veniturilor maramureșenilor

 

 

Investițiile cuprinse în Planul lui Bogdan au ca scop crearea de noi locuri de muncă și creșterea veniturilor maramureșenilor. Liderul PNL Maramureș afirmă că, pentru a opri plecarea forței de muncă din județ este nevoie ca maramureșenii să beneficieze de venituri mai mari. ”Dacă nu cresc veniturile nu o să putem să avem pretenția ca peste 5-10 ani de zile copiii noștri să rămână aici, în Maramureș”, a menționat Ionel Bogdan, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș.

 

 

* Comandat de PNL, Executat de 2MNEWS-MARAMUREȘ SRL, cod AEP- 21200012ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here