SOLUȚIA – Brian Cristian, deputat USRPLUS: “Fiecare primărie din Maramureș să ofere opțiunea de a plăti online taxele și impozitele locale”

1
342

ACTIVITATE PARLAMENTARĂ. Sistemul național electronic de plată online a devenit indispensabil pentru cetățenii din mediul urban și tot mai accesat și de cei din zona rurală. Multe dintre primăriile care îl utilizează se bucură de beneficiile oferite de tehnologia modernă pentru încasarea impozitelor și taxelor locale: viteză, siguranță, transparență etc..

 

Ghiseul.ro a beneficiat de o evoluție remacabilă în ultimul an, iar un aport important l-a avut și pandemia prin care trecem. Pentru o scurtă perioadă de timp, înrolarea primăriilor în Ghiseul.ro a fost obligatorie și, în funcție de dimensiune, UAT-urile aveau termen de maximum un an să adopte la nivel local sistemul național electronic de plăți online.

 

Din păcate, prevederea obligativității de înscriere a UAT-urilor în SNEP a fost eliminată și, pentru o îndelungată perioadă de timp, sistemul nu a fost utilizat la capacitatea lui maximă.

 

Înrolarea tuturor primăriilor din județul nostru în Sistemul național electronic de plată online e un obiectiv ușor de atins. Procedurile de implementare a platformei Ghiseul.ro au devenit atât de simple încât, după nici 30 de zile, orice primărie poate să ofere opțiunea de a plăti online taxele și impozitele locale.

Brian Cristian, deputatul USRPLUS de Maramureș, își dorește să vadă fiecare primărie din județul nostru înrolată în sistemul național electronic de plată online.

 

Pentru a grăbi lucrurile, Brian Cristian a solicitat intervenția Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației: “I-am propus domnului ministru Cseke Attila soluția de a negocia un contract cadru cu băncile din România și de a veni în sprijinul UAT-urilor cu o ofertă generală care să ușureze conectarea la platforma de plăți online.”

 

Astfel de soluții digitale, precum posibilitatea de a plăti online taxele și impozitele locale, pun relația dintre stat și cetățean pe o traiectorie normală și oferă doza de accesibilitate și de confort pe care ne-o dorim.

 

“România digitală nu e o utopie. Putem aduce administrația publică în era digitală și chiar suntem încurajați să facem asta prin fondurile europene puse la dispoziție de către Uniunea Europeană”, a conchis deputatul Brian Cristian.

 

Biroul de presă al deputatului Brian Cristian

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here