ALEGERI LOCALE – Dan Ivan (USR PLUS): Elaborarea unui nou PUG pentru Baia Mare – prioritate zero!

0
524

ADVERTORIAL ELECTORAL. Baia Mare ar putea fi un oraș mult mai frumos, dacă aici s-ar construi conform unei strategii clare. Lipsa unui Plan Urbanistic General (cel actual a expirat în 2010 și de atunci se tot prelungește) încurajează haosul imobiliar, ceea ce duce la degradarea aspectului orașului. Nici măcar Centrul Vechi – principala atracție turistică a Băii Mari – nu este pus la punct, deși aici s-a mai făcut câte ceva. Prea multe sunt clădirile care așteaptă de ani de zile să fie reabilitate, cu prelate pe fațade și cu construcții temporare menite să protejeze trecătorii de impactul cu vreo bucată de tencuială căzută de pe fațadele complet distruse.

 

Dan Ivan și Alianța USR PLUS au un plan pentru redresarea acestei situații, care este cuprins în Programul de guvernare locală elaborat de specialiștii alianței.

 

Finalizarea Planului Urbanistic General al Băii Mari este de maximă prioritate pentru Dan Ivan după data de 27 septembrie. “Voi lua această măsură pentru a readuce orașul pe o direcție coerentă de dezvoltare și pentru a descuraja micile înțelegeri între dezvoltatorii corupți și funcționarii publici”, spune candidatul Alianței USR PLUS la funcția de primar al Băii Mari.

 

Ne vom asigura că investițiile publice au în vedere mai mult decât beneficiul economic pe termen scurt, acordând atenție și formei, materialelor și detaliilor de calitate, indiferent că e vorba despre clădiri sau de amenajări de spațiu public. Avem intenția fermă de a atrage în proiectele publice arhitecți celebri sau arhitecți originari din Baia Mare care lucrează la mari birouri de arhitectură din Europa. Vrem, totodată, să sprijinim cu prioritate soluțiile care au în vedere mai mult trafic pietonal și mai puține mașini, care propun încurajarea ecosistemelor naturale și a biodiversității, detaliază Dan IVAN.

 

 

USR PLUS își dorește ca Baia Mare să fie un oraș pentru oameni, nu pentru mașini. De aceea, va majora profilele pe străzile noi la 10-13 metri, nu va aproba construcții și amenajarea de zone betonate în spațiile verzi și va milita pentru amenajarea unor alei din materiale permeabile, care să asigure infiltrarea apei de ploaie în sol și să permită dezvoltarea vegetației. Va exista un aliniament de arbori pe fiecare stradă nou construită, ceea ce va contribui deopotrivă la reducerea riscului de inundații, la reducerea temperaturilor stradale și a poluării.

O atenție deosebită va acorda USR PLUS amenajării și reabilitării Centrului Vechi, o zonă care mustește de istorie și care ar putea atrage mult mai mulți turiști, dacă ar fi îngrijită și respectată. Sub noua administrație a Băii Mari, Centrul Vechi va fi pietonal. Pentru reabilitarea fațadelor și clădirilor, multe afectate de degradare, Primăria Baia Mare va crea parteneriate cu proprietarii clădirilor istorice, pentru renovarea lor. De asemenea, pentru a putea reabilita aceste clădiri, Primăria va majora taxele sau va lua în calcul achiziționarea sau exproprierea clădirilor, cu sprijinul instituțiilor abilitate, în cazul monumentelor istorice.

 

Baia Mare trebuie să devină un oraș prietenos cu oamenii și cu mediul, cu clădiri îngrijite, cu o arhitectură riguros sistematizată, cu arbori, iarbă și zone umbroase.

 

Dacă vrei și tu un oraș în care să fie o plăcere să locuiești și să te plimbi, pe 27 septembrie votează Dan Ivan, votează Alianța USR PLUS! Poziția 8 pe buletinul de vot.

 

* Acest material a fost comandat de partidul Uniunea Salvați România (parte a Alianței USR PLUS) și realizat de SC APELLA SRL. Cod unic de identificare: 21200251

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here