ALEGEREA PREȘEDINTELUI – Klaus Iohannis are profilul de președinte de care țara are nevoie

0
180
Klaus Iohannis, președintele României

ADVERTORIAL POLITIC. Președintele Klaus Iohannis a participat marți seara la un dialog de substanță cu jurnaliști, analiști și studenți prezenți  la dezbaterea organizată în Aula Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I”. Președintele a prezentat un scurt bilanţ al mandatului, inclusiv al relaţiei cu PSD, și a răspuns întrebărilor referitoare la interimatele din justiţie, relaţia cu China, OUG 114, legile justiţiei, legea recursului compensatoriu.

 

Klaus Iohannis a putut să răspundă consistent pe orice subiect, de la politică externă, economie și justiție, până la chestiuni despre sport, infrastructură sau energie. Candidatul PNL a arătat un profil de președinte care are soluții, care își propune în mod serios ca România să intre într-o nouă etapă de construcție corectă a statului.

 

Klaus Iohannis a confirmat aseară că este potrivit pentru această poziție și este singurul care deține experiența, anvergura și reperele necesare pentru a fi Președintele României.

 

Soluții pentru România

 

Președintele Klaus Iohannis a prezentat un scurt bilanț al primului său mandat la Palatul Cotroceni , al proiectelor sale și al luptei continue cu PSD pentru a salva democrația din România.

 

,,Am venit în această poziţie acum cinci ani şi am spus că vreau să fiu preşdintele care face altfel de politică, adică să generez soluţii, să generez abordări comune, echitabile, agreate cu toţi partenerii instituţionali, pentru a atinge câteva obiective foarte importante petru a satisface nevoia de securitate, pentru a avea o reprezentare externă, pentru a întâri poziţia în plan internaţional, pentru a consolida statul de drept, dar am întâlnit un PSD puternic ostil care, după 2016, a venit cu o abordare care ne-a aruncat pe toţi în haos.

 

A aruncat România în haos pentru a salva câţiva penali. PSD a  dorit să acapareze şi să distrugă, nu doar statul de drept, ci şi marile sisteme şi a făcut-o într-un fel foarte perfid. M-am opus acestor demersuri, m-am opus încercărilor PSD-iste de a acapara întreg statul român, folosind intrumentele Constituţiei. Şi de multe ori am avut succes.”, a precizat Klaus Iohannis.

 

Președintele a vorbit de asemenea despre proiectele demarate în timpul  mandatului său, proiecte vitale pentru dezvoltarea țării, cum este ,,România Educată”.

 

,,România Educată e proiectul meu prezidenţial şi vă garantez că îl duc mai departe şi, dacă nu sunt reales, voi găsi metode de a-l duce mai departe. Proiectul merge mai departe şi va fi implementat, sunt ferm convins că România fără un astfel de proiect va avea o reală problemă şi în viitor. România are numai o şansă: să creeze un sistem de educaţie performant care permite educarea unor generaţii care performează ca oameni şi ca specialişti şi pentru asta mă implic total.”, a subliniat șeful statului.

 

Salvarea statului de drept

 

La dezbaterea de la Biblioteca Centrală Universitară “Carol I”, Klaus Iohannis a vorbit și despre rolul de mediator al preşedintelui,  lupta pentru justiţie, despre ieşirea în stradă şi participarea la şedinţa de guvern, precum și despre referendumul pentru justiţie.

 

„Se vede destul de bine că am amânat referendumul până în momentul în care  am considerat că o convocare produce efecte maximale. (…) În afară de faptul că am alungat elefanţii din şedinţa de Guvern, că am cobrât între demonstranţi, am mai făcut lucruri prevăzute în Constituţie şi cred că le-am făcut destul de bine. Am retrimis legile justiției în Parlament, le-am trimis la CCR, am cerut un punct de vedere de la Comisia de la Veneţia, am reuşit să anulez 70% din măsurile care ar fi compromis legile justiţiei, din măsurile introduse de PSD în legile justiţiei. Nu sunt perfecte, sunt în vigoare, la un moment dat au trebuit promulgate fiindcă mi s-au terminat atribuţiile constituţionale.

 

Voi avea grijă ca Guvernul să reia aceste chestiuni şi după alegerile parlamentare, când sunt sigur că vom avea o altă majoritate, voi repara ce a mai rămas de reparat din legile justiţiei.

 

Fără mine statul de drept din România s-ar fi rupt. Nu s-a rupt, a rămas în picioare, lupta anticorupţie continuă şi am corectat în exterior imaginea catastrofală proiectată de guvernele pesediste.”, a precizat președintele.

 

E important să mergem la vot !

 

Președintele Iohannis a vorbit și despre numărul record al românilor care au votat în diasporă în primul tur al acestor alegeri și despre nevoia de a merge cât mai mulți cetățeni la vot pentru a decide viitorul României.

 

„În primul rând le mulţumesc, dar indiferent ce candidat aţi votat, participarea în sine este absolut notabilă. Al doilea aspect e şi datorită modificărilor legislative pe care şi eu le-am promovat.”, a fost mesajul șefului statului pentru românii din diaspora.

 

,,Mă bazez acum, la votul din 24 noiembrie, evident, pe alegătorii liberali care m-au sprijinit de la început, dar este nevoie de mobilizare la vot. Mă adresez electoratului USR şi PLUS. Suntem de aceeaşi parte a baricadei. Mă adresez electoratului PMP. Suntem de aceeaşi parte a baricadei. Mă adresez electoratului maghiar care îşi doreşte o ţară faină. Mă adrezez şi electoratului PSD. Are dreptul să fie reprezentat de un partid democratic. De aceea trebuie trimis PSD în opoziţie, să se reformeze, să-i reprezinte aşa cum se cuvinte.”, a mai subliniat Klaus Iohannis la dezbaterea de la BCU.

 

PNL MaramureșATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here