DEMONSTRAȚIA MINCIUNII – Pesedistul neocomunist Gabriel Zetea, într-o nouă tentativă disperată de a-i manipula pe maramureșeni: excursia la Milano

3
2996

MINCINOȘII. După articolul 2mnews care a avut ca subiect excursia la Milano (Italia) a 10 consilieri județeni și persoane din aparatul administrativ și din instituții subordonate Consiliului Județean (CJ) Maramureș (detalii AICI), președintele forului administrativ al județului, neocomunistul Gabriel Valer Zetea (PSD), a avut o reacție inadecvată.

 

Reacția lui Zetea nu a constituit vreo surpriză, doar vorbim despre cel care, dintr-o slugărnicie fără margini, i-a conferit șefului său politic Liviu Dragnea titlul de Ambasador al Maramureșului – un Ambasador al Maramureșului aflat acum în pușcărie pentru comiterea unor fapte de natură penală.

 

Zetea, un sfertodoct convins că „linbaj” este un termen corect al limbii române, este cel mai deplorabil președinte din istoria CJ Maramureș (la egalitate pe ultimul loc cu predecesorul său Zamfir Flore Ciceu, pe atunci PC, acum PNL), a cauzat atât de mult rău economic Maramureșului, prin habarnismul său și prin modul în care înțelege să managerieze administrația județului, încât faptul că vă demonstrez acum, din nou, că e un mincinos lipsit de scrupule e doar o virgulă în caracterizarea sa.

 

Ce-a zis Zetea, acuzându-mă de minciună, și de ce este 100% adevărat conținutul articolului incriminat de acest neocomunist neperformant în administrația județului? Pentru că, de data asta, prezentăm documente doveditoare, chiar din CJ Maramureș.

 

Fiind documente înregistrate ale instituției pe care o controlează Zetea, acuzația că articolul ar prezenta date nereale îi dovedește caracterul șefului pesedist. Unul care după ce și-a trădat nașul (pe Ponta, cel care l-a și impus ca președinte al PSD Maramureș) pentru Dragnea, l-a lins pe Dragnea până când l-a văzut arestat, după care, s-a scuturat ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic și a ajuns să pupe poala Vasilicăi Dăncilă. Niveluri compatibile.

 

Ce zice Zetea – bonus: Dăncuș

 

… acum chiar n-o să-i citez aberațiile și jignirile acestui ins de-o calitate umană îndoielnică, însă sintetizez: că articolul este un fake-news, pentru că el n-a plecat pe banii județului în Milano, că a plecat o delegație a Maramureșului în baza unei finanțări din bugetul statului, că scopul e să-i convingă pe români să se întoarcă acasă, că o să facă și mai multe acțiuni pentru diaspora (care se scrie cu “d” mic, dar nu revenim asupra acestor aspecte în contextul în care am dovedit deja că Zetea e un sfertodoct), că eu mint.

 

Bine, o paranteză și apoi răspunsul. Paranteza se numește Doru Dăncuș (PNȚCD), vicepreședinte CJ Maramureș, molipsit de minciună în formă patologică de la șeful său administrativ, Zetea. Dăncuș, din postură de conducător al delegației CJ Maramureș, i-a răspuns unui cetățean care a verificat veridicitatea informațiilor din articol. A zis că au mers 10 delegați din cei 50 cu avionul din rațiuni economice (că două nopți de cazare în plus și diurna pentru acele două zile ar fi însumat mai mult decât biletele de avion), că toți cei 50 au stat în același hotel și calculele mele sunt empirice, făcute cu intenția dezinformării și discreditării.

 

OK, cam asta e esența comunicării efectuate de Zetea și a intervenției intempestive ale locotenentului său, Dăncuș (care e și locotenentul lui Cătălin Cherecheș, fără care nu vorbeam de Dăncuș din postura de orice în forul administrativ al județului, de unde puteți să deduceți că e bine să fii locotenent, dar n-o faceți pentru că nu-i).

 

Să vedem minciunile

 

… le luăm în ordine cronologică:

 

MINCIUNA 1 – Zetea: „a zis că am fost în Italia și  n-am fost”.

 

* În articol se precizează clar că Zetea nu a făcut parte din delegație și că aceasta este condusă de Dăncuș: “Zetea nu a plecat în excursia din Milano, delegația Consiliului Județean Maramureș fiind condusă de vicepreședintele instituției, Doru Dăncuș”. Bine, sfertodocții de tipul lui Zetea nu citesc decât titlul și se uită la poză. MINCIUNA 1 (vezi dovada în Galeria Foto – imaginea 1, extras din articol).

 

MINCIUNA 2 – Zetea: a plecat o delegație a Maramureșului în urma unei finanțări din bugetul statului.

 

* Exact (100%) cum menționează  articolul, proiectul a primit finanțare de 72.312 lei din bugetul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Dar Zetea minte premeditat, într-o tentativă de manipulare de tip sovietic: prin omisiune. Pentru că, în plus, exact cum precizează articolul, acest proiect a fost finanțat din bugetul județului cu încă 55.600 de lei. De aceea, prețul total al serviciilor de tranport, cazare și transfer, promovarea în presă și tv a fost de 127.912 lei cu TVA inclus. De ce? Pentru că banii virați din bugetul ministerului au fost folosiți pentru transportul cu autocarul, cazarea și masa a 40 de persoane (30 de artiști de la Ansamblul Național Transilvania, de sub tutela CJ Maramureș, și 10 meșteri populari), pentru că ministerul n-a finanțat și excursia oamenilor lui Zetea. De aceea, s-a plusat cu 55.600 de lei din bugetul județului și au plecat 10 inși, așa cum le-a permis Zetea: cu avionul și bagaj de cală, diurna maximă prevăzută de lege pentru deplasări în străinătate, cazare la hotel de minim trei stele în camere single, cu mic dejun inclus. MINCIUNA 2 (vezi dovada în Galeria Foto – imaginea 2, Hotărârea CJ Maramureș nr. 241 din 29.10.2019 prin care se alocă 55.600 de lei pentru excursia din Milano a 10 persoane, și imaginea 3 – prețul total al serviciilor, cu mențiunea că serviciile s-au adjudecat la prețul estimat).

 

MINCIUNA 3 – Dăncuș: 10 delegați au mers cu avionul, din rațiuni economice (două nopți de cazare în plus și încă două zile de diurnă însumau mai mult decât biletele de avion).

 

* Și cei care au mers cu avionul (10 consilieri județeni, angajați ai CJ Maramureș și ai unei instituții din subordine) și cei 40 care au mers cu autocarul și care au efectuat practic manifestările proiectului (artiștii de la Ansamblu Transilvania și 10 meșteri populari) au plecat în aceeași dată (15 noiembrie) și s-au întors în aceeași data (18 noiembrie). Nici vorbă de economii, doar astăzi un autocar merge până la Milano pe autostradă, nu pe uliță. S-au dus cu avionul c-așa le-a permis Zetea. MINCIUNA 3 (vezi dovada în Galeria Foto – imaginea 4 și 5, precizările din caietul de sarcini al serviciilor privind deplasarea, cazarea și promovarea excursiei în Milano, pe care șeful firmei care a executat serviciile a declarat pentru 2mnews că l-a respectat întocmai).

 

MINCIUNA 4 – Doru Dăncuș: Toți membrii delegației au fost cazați la același hotel.

 

* A dat și Dăncuș o minciună de tip sovietic, molipsit de la pesedistul Zetea. Prin omisiune. E real că toți au dormit în același hotel (au fost cazați la un hotel de patru stele, la finalul articolului aveți detalii), dar nu în același tip de cameră. Cei 10, pentru că asta comunică articolul, au dormit  în camera single (pentru că au avut alocat 150 euro/noapte/persoană), iar pălmașii (dansatorii, cântăreții, instrumentiștii și meșterii populari) au dormit în camera standard duble (adică doi în cameră), pentru că aveau alocat 416 lei/noapte/persoană (adică vreo 87 de euro/noapte/persoană). Așadar, au fost 10 camere single și 20 de camera duble. MINCIUNA 4 (vezi dovada în Galeria Foto – imaginea 6 și 7, precizări din caietul de sarcini pe care șeful firmei care a  organizat deplasarea a menționat că l-a respectat întocmai – de asemenea, 2mnews deține dovezi audio ale unor participanți la excursia din Milano care au confirmat, suplimentar, cele precizate mai sus).

 

… doar așa, la final

 

Au dormit la Hotelul Da Vinci (hotel de patru stele), situat în luxuriantul Parco Nord (un parc de 8.000 m²), pe Via Senigallia nr. 6, în Bruzzano (suburbie a metropolei Milano – nederanjant, gara era la 500 de metri, iar trenul rapid făcea legătura directă cu centrul istoric al oraşului, până la care sunt aproximativ 9 kilometri, de asemenea, în apropiere este și staţia de metrou Comasina, care se află la vreo 700 de metri de hotel).

 

Nu m-am străduit deloc să aflu cine-s cei 10 norocoși, am descoperit opt, vi-i spun că nu-s la secret: Doru Dăncuș (vicepreședinte CJ Maramureș), Radu Ardelean (consilierul personal al lui Doru Dăncuș), Gabriel Filipciuc (consilierul personal al celui de-al doilea vicepreședinte al CJ, George Moldovan), Ioan Buda (consilier județean PER), Gheorghe Bârlea (consilier județean PNL), Anișoara Mihali (consilier județean PNL), Monica Mare (manager Muzeul de Etnografie), nelipsitul Dan Carpov (șef Birou Informare Turistică din CJ Maramureș).

 

Cam asta-i povestea care l-a iritat pe pesedistul Zetea și, observ, și pe coalițianul Dăncuș. Și astea-s dovezile minciunilor lor. Deja ne-am obișnuit cu „Hoțul strigă Hoții!”, prin extensie, „Mincinoșii strigă Mincinosul!”. Oameni mici, puși pe distracție, dobândire de influență și căpătuială personală.

 

 

Cătălin VISCHI

 

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Țară nu are nevoie de Iohannis autistul!
    El are nevoie de tzara, că sa o dea lui miliardarul austriac Sweinhofer, prietenul lui. Ăla care bărbierește munții Carpați de pădurile seculare.

  2. Domnule Cătălin VISCHI ,revin la D-voastra si va rog daca se poate sa publicati o lista cu toate deplasarile in strainatate a consilierilor judeteni, cine a fost, unde, cati banii s- au cheltuit /persoana si care au fost beneficiile judetului.
    Va multumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here