CANDIDAT ANCHETAT – Candidat la parlamentare din Maramureș, eliminat de pe liste și înaintat procurorilor pentru fals și uz de fals

1
3032
Marin Abrihan

ALEGERI PARLAMENTARE. Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Maramureș, prezidat de judecătoarea Ileana Daniela Ardelean Waltner, a anulat o validare inițială a unei candidaturi pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 (simplificat, a respins candidatura) și a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare pentru cercetarea respectivului candidat pentru comiterea infracțiunilor de fals și uz de fals. Să aflăm povestea…

 

Cu candidatul la Parchet

 

Marin Abrihan are 51 de ani, este din Baia Sprie, absolvent al Liceului Auto de acolo, de meserie șofer, a lucrat vreo 15 ani în Portugalia, s-a-ntors acasă și și-a deschis o firmă de transport. Este cel care a inițiat în Baia Mare mitingul “Maramureșul vrea autostrăzi!” din martie 2019. În speță, omul este subiect. În fapt, pare un naiv, convins să candideze la alegerile parlamentare din partea Partidului Alianța Poporului Suveran.

 

Omul și-a înregistrat candidatura pentru Camera Deputaților (era singur pe listă), formațiunea înregistrând pentru Senat candidatura lui Gheorghe Alexa Grijac (de asemenea, singur pe listă). Ultimul a fost invalidat din start de BEJ Maramureș, pentru niscaiva probleme cu lista de semnături, contestațiile acestuia în justiție finalizându-se la 28 octombrie 2020, cu sentința definitivă a Curții de Apel Cluj care a menținut decizia BEJ Maramureș.

 

Însă Abrihan a rămas validat candidat pentru Camera Deputaților. Printre documentele depuse la BEJ Maramureș pentru a-i fi înregistrată candidatura, Abrihan a depus (conform legii) și o decizie civilă (nr. 7 din 3 martie 2020), emisă de Secția V Civilă a Tribunalului București, care atesta înregistrarea partidului Alianța Poporului Suveran în Registrul Partidelor Politice din România (adică, confirma existența legală a partidului).

 

Ulterior, în 27 octombrie, Abrihan depune prin e-mail o dovadă în acest sens, de la Tribunalul București, emisă în acea zi, care atesta că Partidul Alianța Poporului Suveran ar fi înregistrat în Registrul Partidelor Politice la poziția 224, urmând ca înregistrarea să devină disponibilă și on-line, în scurt timp.

 

În ziua următoare, însă, BEJ Maramureș a solicitat Tribunalului București verificarea existenței partidului Alianța Poporului Suveran (APS) în Registrul Partidelor Politice, precum și a adresei depuse în 27 octombrie. Rezultatul verificărilor a fost următorul: Tribunalul București a comunicat că în Registrul Partidelor Politice ultima poziție înregistrată este 223 (poziția comunicată de APS neexistând) și că… nu s-a identificat nicio cerere având ca obiect acordarea de personalitate juridică depusă de partidul Alianța Poporului Suveran.

 

În consecință, BEJ Maramureș a decis respingerea candidaturii lui Marin Abrihan și a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare în vederea efectuării cercetărilor sub aspectul infracțiunilor fals și uz de fals.

 

În pofida acestui diferend, APS susținea în 19 octombrie, într-o postare publică, că partidul există, că este înregistrat, doar că “la Tribunalul București sunt numai putori cărora le este greu să dea un click pe portal. Le vine și lor rândul. Primul extras era pe poziția 213. Acum suntem puși la poziția 224, dar nu au ridicat pe site”. Conform informațiilor făcute publice de APS, “membrii fondatori ai APS sunt Ion Ene, Petre Mihai Ene și Marin Abrihan” (ultimul figurează ca vicepreședinte la nivel național).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here