CRONICI DE MECI – Minaur Baia Mare, doar egal, dar urcă pe locul 1, iar Șomcuta Mare, victorie cu ultima clasată

0
395

FOTBAL – LIGA A III-A. În etapa a 8-a a Ligii a III-a, cele două echipe maramureșene Minaur Baia Mare și Progresul Șomcuta Mare au acumulat 4 din cele 6 puncte puse în joc. Deși băimărenii au obținut doar un rezultat de egalitate, au urcat pe prima poziție, beneficiind de faptul că meciul liderului a fost reprogramat.

 

Baia Mare, egal alb”

 

Pe stadionul Măgura din Șimleu Silvaniei, localnicii de la Sportul 2007 au întâlnit Minaur Baia Mare (clasată pe locul 2 înaintea etapei, cu un meci mai puțin disputat decât liderul SCM Zalău). Antrenorul băimărenilor, Dorin Toma (care nu a putut sta pe banca de rezerve din cauza unei suspendări), a trimis în teren urmărorul 11: Fila – Duruș, Tînc, Lupu (cpt.), Szekely, Giurgiu, Berindea, Donca, Minteuan, Ofrim, Vasile Pop.

 

Porniți din postură de favoriți, băimărenii au întâlnit o echipă cu mulți jucători localnici, singura vedetă putând fi considerat senegalezul Guèye Mansour, fost la Poli Timișoara în Liga I, dar acum ajuns la vârsta de aproape 35 de ani și care în ultimele două sezoane a jucat la CS Șirineasa, Ripensia Timișoara         și Flacăra Horezu⁠ (oricum, cel supranumit Omul-foarfecă rămâne un fotbalist spectaculos, chiar la finalul carierei).

 

Sălăjenii au început mai bine jocul (Luigi Pop – şut de la marginea careului, Silviu Crişan – lovitură liberă de la 23 de metri), dar cea care a controlat jocul a fost Minaur, echipa băimăreană nereușind însă să se impună, în pofida unei dominări accentuate mai ales în repriza a doua (lobul lui Andrei Ofrim, presiunea din ultimul sfert de oră, care l-a făcut mare pe Paul Cosma, portarul sălăjean având trei intervenții salvatoare).

 

Tabela a rămas neschimbată, dar Minaur a urcat pe prima poziție și se pregătește de restanța de miercuri, când merge în județul Bihor, pe terenul celor de la CSC Sânmartin, sâmbăta viitoare urmând să joace acasă, cu CSM Satu Mare.

 

Șomcuta Mare, victorie scontată

 

La Șomcuta Mare, nou-promovata Progresul a jucat derby-ul codașelor seriei cu Luceafărul Oradea. Acest duel al suferinței a fost prilej pentru maramureșeni de a bifa cea de-a doua victorie din această ediție de campionat, ceea ce s-a întâmplat. Au fost 6 goluri, dar asta nu a mai mirat pe nimeni, cele două echipe având cele mai slabe defensive dintr-un lot de 4 din Seria a 9-a care, înaintea acestui meci, au primit în 7 etape câte 15 goluri.

 

Surprinzător, scorul l-au deschis oaspeții, prin Alexandru Jurcuț, în minutul 9, dar șomcutenii au egalat relativ repede, prin Pavel Nemeș, care a marcat din penalty (min. 17). Însă cei care au concretizat în prima repriză au fost tot bihorenii, prin același Jurcuț (min. 35), care și-a dus echipa la vestiare în avantaj.

 

În repriza a doua, maramureșenii s-au trezit și au punctat de trei ori, prin dubla lui Cătălin Răduneață (în minutele 63 și 66) și Sergiu David (min. 83), o victorie care-i urcă un loc în clasament, profitând de faptul că CSM Satu Mare nu a putut juca în această etapă, meciul fiind reprogramat pentru 11 noiembrie. În etapa următoare, șomcutenii ar urma să se deplaseze la Zalău, pentru meciul cu SCM, însă deocamdată acesta e incert, echipa sălăjeană semnalând cazuri pozitive COVID-19 în lot.

 

Iată rezultatele etapei a 8-a a Seriei a 10:

CSC Sânmartin – Unu Fotbal Club Gloria:  0-1 (0-1)

Sportul Şimleu Silvaniei – Minaur Baia Mare: 0-0

Progresul Şomcuta Mare – Luceafărul Oradea: 4-2 (1-2)

CA Oradea – Someşul Dej 1-0 (1-0)

CSM Satu Mare – SCM Zalău: reprogramat (miercuri, 11 noiembrie).

 

* Foto: Sportul Sălăjean

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here