CAMPANIE – Semnează inițiativa „fără penali” susținută de USR: Jignesc un popor, fură o țară. Să ne schimbăm destinul!

0
171

INIȚIATIVĂ. „Fără penali” nu e numai o campanie, e un deziderat la care aderă din ce în ce mai mulți români. Maramureșul e parte activă în această luptă împotriva oamenilor politici care, condamnați definitiv fiind, nu înțeleg să facă un pas în spate.

 

Scopul final al demersului este modificarea Constituției prin completarea art. 37 cu textul „Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”.

 

Pentru modificarea Constituției e nevoie de 500.000 de semnături la nivel național. O altă condiție este ca în 21 de județe să se strângă minim 20.000 de semnături. Maramureșul este printre județele care are această posibilitate. Pentru asta este nevoie de o mobilizare susținută în aceste ultime 30 de zile de campanie.

 

„Cetățenii înțeleg importanța acestui demers și sunt din ce în ce mai mulți cei care vin să semneze „fără penali”, inclusiv susținători ai PSD. Oamenii cinstiți, indiferent ce simpatii politice au, nu vor accepta niciodată să fie conduși de lideri cu probleme penale. Îi invit pe toți cetățenii acestui județ să se oprească la voluntarii pe care-i văd strângând semnături în comunitățile lor și să semneze inițiativa „fără penali””, a spus deputatul USR de Maramureș, Vlad Emanuel Durus.

 

Semnături se strâng zilnic și la sediul USR din Baia Mare, Piața libertății nr15. De asemenea se pot printa formulare de pe siteul www.farapenaliinfunctiipublice.ro.

 

Conducerea Filialei USR Baia Mare



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here