ACTIVITATE PARLAMENTARĂ – Deputatul Călin Bota, la un an de mandat: Realizări concrete pentru cetățenii din Maramureș

0
239
Călin Bota

RAPORT 2021. Deputatul PNL Călin Bota, aflat la primul său mandat de parlamentar, a subliniat, la un an de mandat, care au fost demersurile concrete pentru dezvoltarea județului Maramureș, pe care-l reprezintă în Parlamentul României.

 

„Planul pe care PNL Maramureș l-a propus în campania electorală de la finalul anului 2020 a fost cel mai ambițios plan de dezvoltare a județului nostru din ultimii ani. Și încă din primul an am făcut demersuri pentru asigurarea finanțării proiectelor din acest plan de dezvoltare. Am să menționez doar câteva proiecte care au fost și sunt finanțate în continuare : 62 de milioane de lei pentru finalizare Pârtiei de schi și a telegondolei de la Borșa, alte milioane de lei pentru demararea parcurilor industriale din județul Maramureș ( 5 milioane de lei anul trecut), lansarea licitației pentru execuția Podului peste Tisa, finanțarea studiilor de fezabilitate pentru drumurile expres Baia Mare -Satu Mare, Baia Mare- Bistrița, asigurarea finanțării pentru spitalul modular din Baia Mare, demararea alimentării cu gaze a Maramureșului istoric, prin realizarea conductei Sighet -Vișeu-Borșa.

 

Împreună cu ceilalți colegi parlamentari liberali, deputatul Florin Alexe și senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș, am făcut demersuri constante pentru demararea și realizarea proiectelor la care ne-am angajat în fața maramureșenilor.

 

De asemenea, în calitate de deputat de Maramureș, am inițiat un grup al parlamentarilor care susțin Autostrada Nordului , din care fac parte parlamentari din județele Maramureș, Satu mare, Bistrița și Suceava. Conform Master Planului General de Transport al României, legătura între Baia Mare și Suceava va fi realizată astfel: Drumul expres Baia Mare – Bistrița, numit Someș Expres, și Drumul Trans Regio Bistrița – Vatra Dornei – Suceava, numit generic Bucovina. Acest proiect de infrastructură va realiza legătura dintre Coridorul 3 (București – Regiunea Nord Est) și viitorul punct de trecere a frontierei din zona Oar. Cei 11,5 km care fac legătura între Satu Mare și Oar se află și ei în fază avansată pentru realizarea studiului de fezabilitate. Acest drum se va conecta la Drumul expres Baia Mare-Satu Mare, un proiect realizat în parteneriat de Consiliul Județean Maramureș și Consiliul Județean Satu Mare.

 

În paralel cu aceste demersuri, am fost atent la mesajele transmise de cetățeni și am încercat să rezolv situații punctuale. Astfel, în urma mesajelor trimise de mai mulți maramureșeni care s-au plâns de starea Drumului Național 1C (DN 1C) Baia Mare-Dej, l-am contactat pe Directorul general adjunct întreținere drumuri naționale, europene și autostrăzi, Felician Cerneștean, și i-am semnalat problemele pe care le întâmpină cei care circulă pe acest drum național, care se află în administrarea CNAIR. Reacția CNAIR a fost promptă, iar în câteva zile au fost realizate reparații izolate cu mixtură asfaltică pe tronsoanele afectate (DN 1C km 114-116, DN 1C km 125-126, DN 1C km 132-134, DN 1C km 137-140, DN 1C km 117-118, DN 1C km 119-120, DN 1C km 120-121)”, a precizat deputatul Călin Bota.

 

Biroul parlamentar al deputatului Călin Bota



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here