FAPT – Urmările electorale din 2020 nu s-au stins în Maramureș nici după 2 ani: primarul PSD al comunei Recea, în proces cu AUR Maramureș

0
1038
Darius Pop și Octavian Pavel

GONFLAREA MUȘCHILOR ELECTORALI. De mai bine de 2 ani monitorizăm un proces (o acțiune în instanța de judecată) care i-a implicat pe de o parte pe primarul PSD al comunei Recea, Octavian Pavel, iar pe de altă parte filiala AUR Maramureș și actualul deputat Darius Pop (președintele filialei – sau locotenent, sau nicador, sau cum și-or fi spunând șefii de filiale județene care-și numesc președintele de la centru “căpitan”, cu trimitere la ierarhia legionară).

 

Speța face parte din registrul clasic al deranjaților. Primarul din Recea, deranjat de o filmare postată pe Facebook pe paginile lui Pop și AUR Maramureș, i-a dat în judecată, într-o acțiune în răspundere delictuală. Postarea s-a produs la 22 aprilie 2020 și dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Baia Mare (instanța care a judecat în stadiu de fond, primă instanță) la 14 mai 2020.

 

Era perioada de precampanie electorală pentru locale, AUR venea de niciunde, au adopat strategia cea mai ușoară pentru a acumula capital electoral, vizând intrarea în atenția publică prin critica derapajelor celor de la vârfurile administrațiilor locale. Doar că Pavel, primar din anul 2004, s-a simțit lezat și i-a acționat în instanță.

 

Pe fond, sentința s-a pronunțat după 2 ani, în 10 iunie 2022: primarul din Recea a câștigat daune morale de 2.000 de lei și instanța a obligat AUR Maramureș și pe președintele acesteia, Pop, să șteargă respectiva filmare și să publice (cu anonimizarea datelor personale ale părţilor) pe paginile lor de Facebook a dispozitivul hotărârii pronunţate, în fiecare zi, timp de 30 de zile, începând din data rămânerii definitive a hotărârii.

 

Pop a atacat cu apel hotărârea, acesta urmând să se judece la instanța superioară județeană (Tribunalul Maramureș) – încă n-are termen de judecată. De ce am pierdut 3 minute din viață pentru a vă prezenta un fapt/o faptă atât de mic/mică? Pentru ridicolul situației create de cei doi componenți politici, unul aflat spre finalul carierei (Pavel), celalalt la începutul acesteia (Pop), și pentru deznodământul acesteia, care nu este decizia instanței, ci rezultatul electoral: ambii au câștigat (Pavel a devenit primar pentru a 5-a oară, Pop a devenit deputat, pentru prima oară, la 26 de ani). O afacere de tip win-win.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here