ULTIMA ORĂ – Primarul Cherecheș a cerut prefectului declanșarea stării de alertă din cauza gunoaielor, pentru a obliga firmele să colecteze gunoiul pe care acum îl aruncă ilegal lângă râul Săsar

0
2860
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, și Rudolf Stauder, prefectul județului Maramureș

SOLUȚIE DE DISPERARE. Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a convocat în regim de urgență joi, 30 decembrie 2021, la ora 14.00, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Baia Mare, pentru a primi votul majorității membrilor de a cere prefectului județului Maramureș (funcție ocupată acum interimar de subprefectul Rudolf Stauder) decretarea stării de alertă în Baia Mare din cauza riscului epidemiologic cauzat de munții de gunoaie care îngroapă cel mai jegos oraș din România.

 

În argumentația cererii, Cherecheș explică membrilor CLSU Baia Mare că această situație a fost cauzată de eșecul operatorului Drusal, deși situația a fost cauzată chiar de el, cel care NU a plătit serviciile de salubritate prestate de firma de salubritate și recepționate de Primăria Baia Mare, deși a adunat, sub forma taxei pe salubritate 2021, circa 8 milioane de lei de la băimăreni pentru a plăti salubritatea în acest an (conform declarației viceprimarului Doru Dăncuș). Totuși, NU a plătit.

 

Surse 2mnews au precizat că ședința s-a desfășurat on-line și votul reprezentanților unei instituții publice din cadrul CLSU Baia Mare a fost… negativ, considerând că solicitarea e nejustificată și că soluționarea problemei poate fi făcută fără apelarea la soluția extremă. De exemplu, plătind datoriile. Propunerea primarului Cherecheș a primit vot pozitiv din partea a 27 din cei 28 de membri. Vom reveni cu informații privind decizia prefectului.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here