ACHIZIȚIE – Primăria Baia Mare, la cumpărături: 53 de milioane de lei pentru 16 autobuze electrice și troleibuze și 17 stații de încărcare

3
3848

CONTRACT ÎN LICITAȚIE. Primăria Baia Mare, controlată de edilul Cătălin Cherecheș (PSD), a introdus în licitație achiziția a 11 autobuze electrice, 5 troleibuze și 17 stații de încărcare, estimând că va plăti 53 milioane lei (exact: 52.909.573,42 lei, toate sumele din articol includ TVA), finanțarea proiectului care vizează modernizarea parcului auto de transport public în municipiu fiind în cea mai mare parte prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

Distinct, se intenționează achiziția a 8 autobuze de 12 metri lungime și 3 autobuze de 18 metri lungime (toate electrice, cu podea coborâtă, cu motor de tracțiune controlat prin microprocesor, alimentat de la baterii de tracțiune), precum și a 11 stații de încărcare lentă de 60kW și 6 stații de încărcare rapidă de 300kW. De asemenea, se achiziționează 5 troleibuze articulate de 18 metri lungime (la fel, cu podea complet coborâtă, cu acționare electronică de putere, comandată de controler cu microprocesor).

 

Achiziția este împărțită în două loturi (unul pentru autobuze și stații de încărcare, estimat la aproape 38 de milioane de lei – exact: 37.965.782,25 lei -; unul pentru troleibuze, estimat la aproape 15 milioane de lei – exact: 14.943.790,53 lei).

 

Criteriul de atribuire a contractului, pentru care se așteaptă oferte până la 11 septembrie 2023, este “cel mai bun raport calitate-preţ” (prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 40%) și trebuie onorat în 385 de zile.

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. ACHIZITIE = SCENARIU = NIMIC NU ESTE INTAMPLATOR : Ilustru doctor in strategii de devalizare si elimenare a concurentei, maestrul de ceremonii cereches a gandit si stabilit aceasta licitatie. DE CE ???????????????????????? Cine ghiceste ??? E SIMPLU. Aici incepe scenariul si scopul. Licitatia va fi castigata de ATP Exodus SRL !!! DE CE OARE ??????????????????? PENTRU al imbuna pe domnul Mircea Cirt sa renunte la candidatura pentru postul de primar din partea partidului lui Peste Prajit. Iar domni consilieri aserviti care vor sustine SCENARIUL vor fi recompensati (pe langa pensia speciala) cu un abonament gratuit pe viata la mersul cu autobusul electric in Baia Mare. CINE pariaza ????? Revin dupa licitatie cu castigatorii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here