MITĂ – Procurorii DNA Cluj l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe ofițerul Ardelean de la Poliția de Frontieră Sighetu Marmației

0
721

DISPUNERE. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Ardelean Sorin-Teodorel, subcomisar de poliţie în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită în formă continuată și trafic de influenţă în formă continuată.

 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: în 18 decembrie 2018 şi 2 mai 2019, Ardelean, prevalându-se de o presupusă influenţă pe care ar avea-o asupra unui magistrat din cadrul unei unităţi de parchet, a pretins suma de 800 euro de la o persoană cercetată într-un dosar penal (martor în cauză) pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

 

Banii respectivi au fost pretinşi de inculpat pentru a efectua mai multe demersuri, atât în scopul schimbării încadrării juridice într-o infracţiune pedepsită cu o pedeapsă mai blândă şi dispunerii în dosar a unei soluţii procedurale favorabile persoanei cercetate, cât şi pentru restituirea unui autoturism ridicat în cauză de la o rudă a martorului.

 

În acelaşi context, în 3 mai 2019, Ardelean a primit cei 800 euro, suma de bani pretinsă anterior, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureş cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

 

În 2016, premiat pentru integritate!

 

Așa cum 2mnews a precizat, Ardelean este cel care în urmă cu exact trei ani, în mai 2016, cu ocazia Zilei aniversare a Direcţiei Generale Anticorupţie, în prezenţa ministrului afacerilor interne (pe atunci, Petre Tobă), a fost premiat pentru integritatea de care a dat dovadă, refuzând o mită de 8.000 de lei (oferită pentru a interveni într-un dosar penal, exact ca acuzația de acum).

 

Atunci, Ardelean a fost unul dintre cei șase angajați din Ministerului Afacerilor Interne selecționați pentru distincția de integritate, “în semn de apreciere a faptului că a refuzat să se lase atras în săvârșirea unor fapte de corupție”.

 

Polițistul sighetean arestat acum pentru luare de mită, primit distincția de intergitate în prezența procurorului general al României, reprezentanților conducerii DNA, DIICOT, DIPI, IGPF, IGPR, Jandarmeriei, precum și a reprezentanților ambasadelor invitate.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here