EXCLUSIV – Urmare a tensiunilor din Șomcuta Mare, Bogdan Butean (PSD): “Am demisionat din Consiliul Local. Am greșit și am demnitatea să recunosc”

1
1502
Bogdan Vasile Butean

SCANDALUL DEPOZITULUI DE DEȘEURI. Bogdan Vasile Butean (PSD), consilierul local din Șomcuta Mare care a prezidat ședința în care aleșii șomcutenilor au aprobat darea în administrare a unui teren pe care Consiliul Județean să facă depozitul temporar de deșeuri din întreg județul, a demisionat din forul deliberativ al orașului.

 

Butean a confirmat pentru 2mnews că a avut remușcări după decizia care a înfuriat întreaga comunitate și i-a spus primarului Gheorghe Buda (șeful său politic) că nu se mai regăsește în această conjunctură, înțelegând să se retragă din forul deliberativ al orașului.

 

Decizia lui Butean a fost luată în pofida faptului că în ședința Consiliului Local din 11 ianuarie 2021 a eșuat proiectul de dezmembrare a terenului (respectiv delimitarea exactă a locului în care CJ Maramureș trebuia să înceapă amenajarea depozitului de deșeuri), acesta fiind retras de pe ordinea de zi de primarul Buda, care ulterior a anunțat public că atât el, cât și consilierii locali au respins definitiv propunerea administrației județene și că proiectul amenajării depozitului de deșeuri nu va mai fi implementat pe raza orașului Șomcuta Mare.

 

Mi-am depus demisia din Consiliul Local Șomcuta Mare vineri, 15 ianuarie. Eu recunosc că am greșit când am votat pentru darea în administrarea județului a terenului pe care se intenționa construirea depozitului de deșeuri. După această decizie, am decis să demisionez. Am rămas deocamdată în partid. Deocamdată…, a precizat Butean, pentru 2mnews.

Locul lui Butean în Consiliul Local Șomcuta Mare va fi luat de unul dintre candidații de pe lista supleanților Coaliției pentru Maramureș (care, de fapt, la Șomcuta Mare a fost alcătuită exclusiv din PSD, acesta fiind modul rușinos în care președintele filialei județene, Gabriel Valer Zetea, a încercat să ascundă partidul, în tentativa de a minți electoratul – o tentativă reușită la Șomcuta Mare, unde PSD a câștigat astfel 8 din cele 15 mandate de consilier local). Primul pe lista supleanților este Ioan Florin Achim (PSD).

 

Cătălin VISCHI

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here