ILOGIC – După ce Primăria Baia Mare a încasat taxa de concesiune pe garaje, îi convoacă pe proprietari cu actele doveditoare ale construcției, amenințându-i cu demolarea

3
7983
Primăria Municipiului Baia Mare

DE LA CITITIORI. Un cititor 2mnews a semnalat o (altă) situație cu crescut potențial abuziv al funcționarilor din subordinea primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș. “Vă semnalez un posibil abuz al funcționarilor Primăriei Baia Mare: deși sunt achitate concesiunile pe terenurile aferente garajelor de pe strada Transilvaniei nr. 8 din Baia Mare, pe mai multe garaje au fost afișate adrese cu amenințări voalate cu demolarea, semnate de șef Serviciu Monitorizare Contracte, Simona Pallade, și contrasemnată de șeful Direcției Generale de Administrație Publică, Vasile Cameliu Gligan”.

 

Aveți adresa alăturat (din motive de interpretări eronate ale prevederilor GDPR, am eliminat partea inferioară, care conține semnăturile celor de mai sus). Situația este un exemplu tipic de paradox, Primăria încasează taxa pe concesiune pe respectivele garaje prin Direcția Impozite, documentele în baza cărora s-au concesionat respectivele terenuri ocupate de garaje și s-a semnat contractul de concesiune sunt (sau ar trebui să fie) în arhiva Direcției Patrimoniu, context în care este deplasată convocarea contractorilor la sediul Primăriei pentru a li se verifica documentele.

 

Acest mod de amenințare a cetățenilor maschează lipsa de profesionalism a funcționarilor Primăriei de a avea arhiva documentelor aferente garajelor pentru care încasează bani. Logic ar fi ca serviciul condus de funcționarul Pallade (Monitorizări Contracte) și care este în subordinea Direcției Patrimoniu, în momentul în care are ca sarcină verificarea documentațiilor să le ceară celor de la Patrimoniu (care legal ar fi să le dețină).

 

Sigur, e mai simplu să-i convoci sub amenințarea demolării pe proprietari, oameni care lucrează și care trebuie să lipsească de la slujba de unde-și câștigă banii (printre care și cei cu care plătesc concesiunea garajelor) pentru a executa ordinul funcționăresc.

 

Am decis publicarea acestei semnalări a cititorului cu gândul că poate Întâiul edil al universalității (Cătălin Cherecheș) nu cunoaște în amănunt modul în care au decis cei de la Monitorizări Contracte să îi pună în aplicare ordinul și ia măsurile logice, măcar pentru a apropia de normalitate funcționarea Primăriei Baia Mare, care ar trebui să lucreze în slujba cetățenilor care o întrețin (și financiar), nu cetățenii ar trebui să fie într-o relație de subordonare cu funcționarii Primăriei. Cu plăcere.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Zua bună !

    Funcționăm într-un garaj de sub bloc , precum multe alte firme
    ș-am făcut greșeala să mă prezint la ghișeele din primărie , pentru viza anuala de funcționare ( disponibilă on-line ) .

    După ce mi s-au preluat toate actele solicitate , am fost trimisă la ” biroul din capăt ” , exclusiv pentru ștampilare .

    A urmat o discuție dificil de nenorocită , cu un individ care încerca să-m’ esplice că firma n-ar trebui sa funcționeze în garaj , pentru că ” garajele sunt pentru mașini ” , ca suprem argument …

    și

    io ,

    care-i esplicam că impozitu’ pe venit din ultimu’ an a depășit cinșpe mii lei , în toate condițiile solicitate de orice autoritate .

    Cu orice garaje aveț’ vreo legitimă ” problemă ” ,
    faceț’ o favoare persoanelor juridice care mai țân( em ) ușa descuiată
    și explicaț’ domnilor din fosta poliție locală ,
    ce nu să obosesc sa să uite în monitor ,

    salariile
    noaste
    le deducem din eventuala ( proprie ) activitate

    și salariile dumnealor se deduc
    tot din
    eventuala noastă activitate …

    Io n-am alt țel decât să nu mor între ignoranț’ reduși la instituționalizare ,
    … mă iertaț’ 🖤

    ( știmbaț’ polițistu’ local aferent ștampilei ,
    vă face de cacao , cu
    argumentele
    despre ” garaje ” )

    Mulțamnesc , anticipat 🖤 .

    • Asta fiindca nu ai garaj sau fiindca pur si simplu nu iti permiti un garaj?
      Am si eu o parere; 80% dintre romani sunt idioti si ar trebui dati afara de la locurile de munca dar, fiindca 20% nu pot sa faca munca celorlalti, va trebui sa suportam restul de idioti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here