NUMIRE – Fosta manager al Spitalului TBC din Baia Mare, Gabriela Hofer, a fost numită director economic la Serviciul de Ambulanță Maramureș: fosta director economic, trimisă în judecată de DNA

3
23549
Gabriela Hofer

AMBULANȚA MARAMUREȘ. Joi, 6 aprilie 2023, Gabriela Hofer, fosta viceprimar a municipiului Baia Mare și fostă manager al Spitalului de Pneumoftiziologie Dr. Nicolae Rușdea din Baia Mare (Spitalul TBC), a fost numită director economic la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Maramureș. Numirea intră în vigoare de astăzi și este cu titlu interimar.

 

Hofer o înlocuiește în funcția de director economic a SAJ Maramureș pe Carmen Simona Miclea, pensionată în urma scandalului din instituție, generat de trimiterea în judecată de către Direcția Națională Anticorupție (DNA), pentru fapte de corupție, a patru persoane din SAJ Maramureș, în frunte cu managerul Ligia Sanda Marinela Micle (au mai fost trimiși în judecată directorul economic de la acea dată, Carmen Simona Miclea, Nicoleta Bianca Plocar – economist SAJ Maramureș și Florin Mihai Dan – consilier juridic SAJ Maramureș).

 

Cei 4 angajați SAJ Maramureș au fost trimiși în judecată pentru uz de fals, abuz în serviciu în formă asimilată infracțiunilor de corupție, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și complicitate la folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane (ultimele două infracțiuni fiind comise, conform DNA, în formă continuată).

 

Înaintea acestei înlocuiri în conducerea SAJ Maramureș, luna trecută a fost înlocuită și managerul Ligia Micle (aceasta a fost înlocuită, tot cu titlu interimar, de Ioana Cătană, fostă director medical SAJ Maramureș în perioada2015-2019).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. cum se mai plimba politrucii astia de la o institutie la alta, un fel de feudalism … nu-l vezi pe unul dintre „competentii” astia ca se inscrie la concurs in domeniul privat, unde concursurile sunt pe bune, nu masluite…e bine si caldut la stat, ca doar e stat degeaba pe bani multi, si daca ai si pile si te poti plimba de pe un post pe altul, de ce sa nu o faci …suntem noi rai si invidiosi …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here