AVEM BANI DE NU MAI ȘTIM – Administrația Băii Mari, contract de 94,5 milioane de lei pentru întreținerea spațiilor verzi pe 4 ani, dublu față de Brașov: în Baia Mare, din 2011 încoace sumele plătite s-au triplat

1
1895

CONTRACT ÎN LICITAȚIE. Serviciul Public Ambient Urban al Primăriei Baia Mare, aflat în subordinea Consiliul Local Baia Mare, a scos la licitație un contract-cadru pe 4 ani pentru întreținerea spațiilor verzi din municipiu – deja este desuetă precizarea: fără ca vreun consilier local să știe asta, probabil pentru că operațiunea nu angajează financiar bugetul local „decât” cu vreo 95 de milioane de lei. SPAU are ca principală atribuție tocmai amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi ale municipalității, însă de mai mulți ani acest serviciu este externalizat.

 

Contractul este estimat la o valoare maximă de 94,5 milioane de lei (exact: 94.561.244,29 lei, sumele din articol includ TVA), SPAU estimând că se vor încheia cel puțin un contract-subsecvent pe an, în valoare maximă de 13,5 milioane de lei (exact: 13.518.743,31 lei).

 

Criteriul de atribuire va fi Cel mai bun raport calitate-preț (unde prețul are o pondere procentuală în decizia finală de 90%, câte 5% fiind repartizate pentru ofertantul care va disponibiliza cel mai mare număr de motocoase electrice portabile profesionale și cel mai mare număr de motofoarfece electrice specializate pentru tuns gard viu – numărul prestatorilor nu contează, ideea e să ai scule).

 

Mai multe surse din forul deliberativ al urbei (Consiliul Local) au precizat pentru 2mnews că Executivul Primăriei (primarul Cătălin Cherecheș) a menționat că va introduce acest serviciu (întreținerea spațiilor verzi) în licitație publică împreună cu alte două servicii: deszăpezirea (pentru că în august 2023, Baia Mare nu are încă un contractor pentru deszăpezire – probabil se vizează, din nou, ca în noiembrie să nu existe contractor și contractul să fie atribuit direct, pe considerent de utilitate publică urgentă) și salubrizarea stradală. Numai că, iată, nu a fost așa, edilul municipiului dispunând introducerea serviciului de întreținere a spațiilor verzi sub un contract distinct.

 

O subliniere la finalul scrierii: în 2012-2016, acest serviciu a fost introdus în licitație de Primăria Baia Mare la suma de 29.750.000 lei/4 ani. Serviciul a fost contractat la 5 iunie 2012 cu Compania Romprest Service SA din București – din 10 aprilie 2017, serviciul a fost contractat cu firma Sport Turism SRL din Constanța (în 2017 s-a plătit 2,38 milioane de lei – exact: 2.381.791,19 lei). Practic, în 11 ani costurile de întreținere a spațiilor verzi în Baia Mare au crescut de peste 3 ori. Un amănunt: valoarea propusă de Primăria Baia Mare este dublă față de contractul similar al Primăriei Brașov (dar, sigur, Brașov este un oraș de două ori mai mic decât Baia Mare… sau e invers?).

 

* Foto generică

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Va rugam sa informati ilustri si eminenti consilieri locali, hipnotizati si demonizati de magicianul cereches, ca in Brasov este suficient un buget de 3 ori mai mic decal al orasului nostru DEOARECE ursii tomberonisti mananca tot surplusul de iarba si vegetatie al Municipiului Brasov iar pentru dezapezire Brasovul a cedat cota de zapada in favoarea localitatilor Sinaia si Predeal si le ajunge pentru aceasta activitate un buget corect. ALO, ALO, ALO, consilieii baimareni iar nu aveti semnal ??? Nu auziti ?? NU vedeti ?? Dotore, capo di tuti capi cereches VA APLICA din nou (de ani de zile) „schema hormintz” prin care FINU sa poata manevra inca pentru un an (timp de 6 luni) zapada virtuala (la pret de Londra) Propun consilierilor aserviti din Consiliul Local sa voteze un proiect pentru finantarea unui joc virtual (anti hemoroizi) in care Primaria Baia Mare ninge peste oras cu euro iar FINU PARALINU vine sa dezapezeasca bacnotele in regim exclusiv. Din pacate acest joc este conceput in asa fel in cat Primaria nu castiga niciodata in fata finului „super snowman”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here