REZULTAT INSPECȚIE – Un alt centru rezidențial din Maramureș găsit că funcționa fără acreditare și licență în acest sens: a fost deschis dosar penal

2
5208

VERIFICĂRI. Vineri, 4 august 2023, a fost organizată o acțiune de verificare a legalității funcționării unui centru rezidențial dintr-o locație din municipiul Baia Mare, acțiune coordonată de Instituția Prefectului – Județul Maramureș și la care au participat mai multe instituții cu atribuții în domeniu.

 

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că asociația funcționează fără să dețină certificat de acreditare, iar serviciul social nu este licențiat. În consecință, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Maramureș a dispus remedierea celor două nereguli până la data de 4 septembrie 2023, respectiv 2 octombrie 2023, iar echipa de inspectori a aplicat două sancțiuni contravenționale cu amendă.

 

La momentul vizitei,  în respectiva casă erau cazate 4 femei cu vârste cuprinse între 19 și 36 ani. Două dintre femei sunt angajate la magazinul social deținut de asociație. În timpul controlului, una dintre cele 4 femei aflate în casa asociației  a declarat în scris că dorește să plece, iar celelalte 3 femei (trei sunt tinere adulte asupra cărora nu este instituită nicio măsură de protecție socială) au declarat că vor să rămână. Prin Direcția de Asistență Socială Baia Mare tânăra care a solicitat relocarea a fost dusă la un centru de tranzit.

 

În urma controlului, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș a întocmit un dosar penal în care se desfășoară cercetări sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare. De asemenea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș a aplicat trei avertismente (pentru funcționarea fără autorizație de securitate la incendiu, pentru număr insuficient de mijloace tehnice de primă intervenție și pentru neafișarea planurilor de evacuare în spațiile destinate cazării).

 

Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Mai are destule de milioane de euro proiecte aprobate câte nu sa făcut nimic în realitate doar fictiv,vad ca nu se autosesizează nimeni corp de control a învățământului corp de control a prefectului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here