OPERAȚIUNEA REFUGIAȚII – Sute de percheziții în Sighetu Marmației, Oncești și Săpânța, într-un dosar privind cazarea ucrainenilor: prejudiciu de 2 milioane de euro, sunt implicați funcționari dintr-o primărie

2
3488

MARAMUREȘ – CAZARE REFUGIAȚI. Vineri, 31 martie 2023, 203 percheziţii au loc în localitățile maramureșene Sighetu Marmației, Oncești și Săpânța într-un dosar vizând obţinerea ilegală a aproximativ 2 milioane de euro din Fondul de Rezervă Bugetară, reprezentând contravaloarea cheltuielilor cu hrana şi cazarea pentru cetăţeni ucraineni refugiați de război.

 

În dosarul penal sunt implicaţi funcţionari din cadrul unei unităţi administrativ teritoriale şi 203 persoane fizice, acuzaţi de obţinere ilegală de fonduri şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

Acțiunea este întreprinsă de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Maramureş, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş și cu sprijinul poliţiştilor inspectoratelor de poliţie judeţene Suceava, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Satu Mare, Sălaj, Mureş, Bihor, a Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, a Serviciului Judeţean Anticorupţie Maramureş, a Poliţiei de Frontieră şi a Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj.

 

În cadrul acțiunii vor fi puse în aplicare 6 mandate de aducere, a precizat IGPR. Acţiunea beneficiază de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Maramureş, Serviciului Criminalistic Maramureş şi jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş.

 

* Foto generică

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Acum se cheltuie alte milioane de lei cu operațiunea de prindere a „hoților”. Numa cheltuieli are statul ăsta cu instituțiile lui. Apoi vezi săli de judecată pline și verdicte grăbite date de judecători surmenați. Unde dai (bani) și unde crapă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here