GRAND PRIX SERIES – CSM Știința Baia Mare dă un sfert din jucătorii cu care România joacă în eșalonul de elită al rugbyului în 7 european

0
133

RUGBY. Staff-ul naționalei de rugby 7 a României (antrenată de Danie de Villiers), care va evolua în acest sezon în Grand Prix Series – eșalonul de elită al rugby-ului în 7 european -, a stabilit lotul de 12 jucători cu care va participa la prima etapă a competiției, eveniment sportiv organizat în perioada 22-23 iunie, în Moscova (Rusia).

 

În lotul lărgit (de 21 de jucători) au fost selecționați patru jucători ai campioanei naționale, CSM Șiința Baia Mare – Sikuea Taliauli, Alexandru Țiglă, Adrian Apostol și Ionuț Botezatu -, din aceștia fiind selecționat, în urma cantonamentului de la București, lotul celor 12 care pleacă în Moscova astăzi, joi, 20 iunie.

 

În lotul României care va participa la prima etapă de Grand Prix Series au fost selecționați trei din cei patru jucători aleși inițial să facă parte din lotul lărgit. Aceștia sunt Alexandru Țiglă, Adrian Apostol și Ionuț Botezatu. Astfel, campioana națională CSM Știința Baia Mare dă un sfert (25%) din lotul național de rugby în 7.

 

România se află în Grupa A, alături de Irlanda, Franța și Italia, urmând să joace cu cele trei puternice naționale în această ordine. În afara celor patru echipe din Grupa A, în eșalonul de elită al rugby-ului în 7 european s-au mai calificat Germania, Portugalia, Țara Galilor, Polonia (Grupa B) și Rusia, Anglia, Spania și Georgia (Grupa C).

 

Importanta acestei etape constă în faptul că primele 9 echipe participă în recalificari (turneu organizat în Franta, la Colomiersm în 13-14 iulie) pentru Jocurile Olimpice. Obiectivul României este o victorie (în meciul cu Italia), ceea ce ne îi asigură atât participarea la turneul de reclaificare la Olimpiadă, cât și menținerea în eșalonul de elită al rugbyului în 7 european.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here