CONFIRMARE – Pestă porcină africană, la un mistreț găsit mort pe un fond de vânătoare din Oarța de Sus

0
270

PESTA PORCINĂ AFRICANĂ. Pe fondul de vânătoare nr. 38 Oarța a fost găsit un porc mistreț mort, iar în urma analizei probelor recoltate, Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București a confirmat prezența virusului pestei porcine africană. Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor Maramureș, reunit în ședință extraordinară, a stabilit zona infectată pe o suprafață de 8 kilometri.

 

Zona infectată include patru fonduri de vânătoare: nr. 38 Oarța, nr. 37 Asuaj, unul din județul Sălaj, iar altul din județul Satu Mare, respectiv localitățile Bicaz, Ciuta, Corni, Oarța de Sus. De asemenea, zona tampon are o suprafață de 5 kilometri, incluzând patru fonduri de vânătoare, două din Maramureș, unul din județul Sălaj și județul Satu Mare.

 

Conform legii, în fondurile de vânătoare din zona afectată se dispun măsuri de recoltare integrală a mistreților prin metode de vânătoare care nu dislocă efectivul, respectiv prin pândă și dibuire.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here