REZULTAT PARȚIAL – Ministerul Sănătății: Rugbistul de la Știința Baia Mare, foarte probabil infectat cu Omicron

0
1249

DIAGNOSTIC. Ministerul Sănătăţii a preciat în această seară, într-un comunicat de presă, că în urma rezultatelor parţiale ale secvenţierii tulpinii provenind de la sportivul din judeţul Maramureş este foarte probabil ca aceasta să fie similară (Omicron) cu cele identificate la alţi doi pasageri din cursa din Africa de Sud. Diagnosticul va fi finalizat în cursul acestei săptămâni.

 

Căpitanul echipei Știința Baia Mare, internaționalul Ovidiu Cojocaru, a fost depistat pozitiv la întoarcerea lotului sportiv băimărean din Africa de Sud, în urma procesării probei recoltate de DSP Maramureș la Aeroportul Internațional Maramureș. După confirmarea rezultatului, sportivul, care este vaccinat, nu prezintă simptome și are o stare de sănătate bună, a fost izolat.

 

Întregul lot deplasat de campioana națională în Africa de Sud este în acest moment în izolare. Dacă rezultatul final va confirma că sportivul Cojocaru este infectat cu tulpina Omicron, depistată pentru prima dată în Africa de Sud, întreaga delegație va fi retestată. Alte două persoane care au călătorit cu echipa băimăreană de rugby au fost confirmate deja ca fiind infectate cu tulpina Omicron a noului coronavirus.

 

Finala Cupei României la rugby, în care se vor întâlni Știința Baia Mare (campioana și deținătoarea trofeului) și SCM Timișoara și care era programată inițial în 11 decembrie 2021, a fost reprogramată de federația de profil în 2 aprilie 2022, din cauza faptului că echipa băimăreană a fost carantinată după sosirea în țară.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here