FAPT – Strămutat de la Baia Mare la Zalău, reîncepe procesul în care primarul Cherecheș l-a acuzat pe denunțătorul său de obținere ilegală de fonduri

0
12598
Cristian Șpan, Cătălin Cherecheș

PLATA POLIȚEI”. Reîncepe procesul penal în care Primăria Baia Mare, prin primarul Cătălin Cherecheș, l-a acuzat de obținere ilegală de fonduri pe Cristian Șpan, fostul președinte al falimentatului club de fotbal FC Municipal Baia Mare și denunțător al edilului în dosarul de luare de mită în care acesta a fost deja condamnat pe fond la 5 ani de închisoare. Inițial, procesul a fost înregistrat la Tribunalul Maramureș, unde termenele au fost programate/desfășurate într-un ritm mult mai rapid față de, de exemplu, al doilea proces de luare de mită în care este inculpat primarul și care este judecat tot la instanța din Baia Mare.

 

Dosarul, înregistrat la 15 septembrie 2022 și intrat în martie 2023 pe rolul instanței din orașul controlat de primarul Cherecheș, a reușit să parcurgă trei termene doar în prima lună. Pentru comparație, în aceeași lună martie 2023, procesul judecat tot la Tribunalul Maramureș în care DNA l-a trimis în judecată pe primarul din Baia Mare (cunoscut sub denumirea Mită pentru transportul piritei aurifere) nu a avut programată nicio ședință.

 

Șpan a cerut strămutarea dosarului chiar după ce a avut loc prima ședință la Tribunalul Maramureș, cererea sa fiind admisă în 5 aprilie 2023 de Curtea de Apel Cluj care a dispus strămutarea dosarului la Tribunalul Sălaj. Instanța din Zalău a fixat deja primul termen de judecată, în 24 mai 2023, adică peste exact o săptămână.

 

Detalii despre modul și motivul pentru care Șpan a fost trimis în judecată aveți într-un articol 2mnews AICI.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here