VERDICT – Contractul de 18 milioane de lei pentru modernizarea străzilor din orășelul Săliștea de Sus a fost atribuit: află identitățile câștigătorilor

0
1086

LUCRĂRI INFRASTRUCTURĂ. O asociere de 4 firme din județele Maramureș, Cluj și Bihor, formată din Conrep SA Vișeu de Sus & Proiect-Construct Regiunea Trasilvania SRL & Selcon SRL & Bib Explo Tur SRL, va executa un contract în valoare de peste 18 milioane de lei (exact: 18.220.368,14 lei, sumă care include TVA), care vizează proiectare și execuție a proiectului de modernizare a circa 17 kilometri de străzi din orășelul maramureșean Săliștea de Sus.

 

Aproape 13 milioane de lei din suma necesară finanțării proiectului (circa 71%) provine din fonduri nerambursabile (prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” – contractul de finanțare a fost semnat la 11 aprilie 2023), restul sumei fiind alocată de administrația publică locală din alte surse bugetare.

 

Contractul, care a fost semnat la finalul lunii trecut și care a avut asocierea de firme de mai sus ca unic ofertant, trebuie finalizat în 2 ani, fiind alocate două luni pentru proiectare și 22 de luni pentru execuția propriu-zisă. De asemenea, constructorii trebuie să garanteze lucrările/remedieze defectele timp de 3 ani.

 

Cine sunt câștigătorii
Conrep SA (lider de asociere), firmă specializată pe construcții civile și industriale și înregistrată în Vișeu de Sus, este deținută scriptic de Ileana Urda (45%) și Alexandru Cenușă (41%), iar în 2021 a raportat o cifră de afaceri de 72,32 milioane de lei și un profit net de 5,4 milioane de lei realizat cu 186 de angajați.
Proiect-Construct Regiunea Transilvania SRL, firmă specializată pe lucrări de construcție drumuri și înregistrată în Oradea, este deținută scriptic de Lucia Monica Mirghiș (asociat unic), iar în 2021 a raportat o cifră de afaceri de 22,12 milioane de lei și un profit net de 5,97 milioane de lei realizat cu 30 de angajați.
Selcon SRL, firmă specializată pe proiectare și înregistrată în satul Apahida (jud. Cluj), este deținută scriptic de Ovidiu Gavril Gavriș-Pascu, iar în 2022 a raportat o cifră de afaceri de 191.200 lei și un profit net de 59.467 lei realizat cu 1 angajat.
Bib Explo Tur SRL, firmă specializată pe exploatare forestieră și înregistrată în Repedea, este deținută scriptic de consilierul județean Andrei Miculaiciuc (PPU-sl), fratele primarului din Repedea, și în 2021 a raportat o cifră de afaceri de 4,26 milioane de lei și un profit net de 520.395 de lei realizat cu 17 angajați.

* Foto: @Primăria Săliștea de Sus

 

Cătălin VISCHI

 

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here