DATA ALEGERILOR – A fost stabilită data primelor alegeri din 2024 din România, an în care vor avea loc patru runde electorale

7
100065

ROMÂNIA – ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2024. În 2024, în România vor avea loc alegerile locale, parlamentare, europarlamentare și cele pentru desemnarea președintelui României. În urma unui acord politic între ambasadorii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, care urmează să fie adoptat oficial luni, 22 mai 2023, în şedinţa Consiliului Miniştrilor europeni, alegerile europarlamentare vor avea loc în perioada 6-9 iunie 2024, a precizat AFP citând un anunț oficial al preşedinţiei suedeze a Consiliului European.

 

Alegerea eurodeputaţilor are loc din 5 în 5 ani, prin vor universal direct și implică atât alegerea de către cetățenii cu drept de vot a reprezentanților țării în Parlamentul European, dar generează și schimbarea șefilor principalelor instituţii europene – Parlamentul European, Comisia Europeană şi Consiliul European.

 

În 2024, este prima dată când în România se desfășoară în același an cele 4 runde de alegeri (locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale) și prima dată în ultimii 20 de ani când au loc mai mult de două runde de alegeri în același an (precedentul fiind în 2004, an în care au avut loc alegerile prezindențiale, parlamentare și locale). Data exactă a desfășurării în 2024 a alegerilor locale, parlamentare și prezidențiale nu a fost încă stabilită.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

7 COMENTARII

  1. Mai mult că sigur că este o mare minciună cu iz electoral referitor la corectarea pensiilor.Când se vor vedea cu sacii în căruță, decidenții politici vor motiva lipsa banilor, faptul că au fost cheltuieli mari cu cele patru runde de alegeri! Vom vedea! Să fim vigilenți la urne!

  2. borfasii politici au promis marirea pensiilor prina trabsa cu 16% de fapt vreo 8% EXCROCII PROMIT PENSII DAR DUPA ALEGERI // NU VA ESTE RUSINE BAI CRETINILOR

  3. Sunt sigur că alegerile parlamentare vor fi făcute înainte de 1 septembrie data la care zic ei se va face recalcularea pensiilor.De ce,pentru că recalcularea este o mare minciună iar cu noua lege vor face exact ce au făcut cu legea 127 !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here