DEVOALARE – Cine construiește în Baia Mare, cu o investiție de 35,5 milioane de lei, unul dintre cele mai mari supermarketuri Kaufland din România

0
13143

EXECUTANT. Cel de-al treilea supermarket Kaufland din Baia Mare, care se edifică pe Bulevardul București, pe circa 27.000 mp din terenul fostei fabrici de confecții Maratex, lângă magazinul de tipul cash and carry Selgros și vizavi de centrul comercial Baia Mare Value Center, va fi construit de firma locală Construrom, controlată de finul primarului Cătălin Cherecheș, Vasile Marcel Zoicaș. Proiectul este estimat la 35,5 milioane de lei (echivalentul a 7,25 milioane de euro) și construirea a început.

 

Arhitectural, proiectul noului Kaufland a fost definitivat în februarie 2021, de arhitectul bucureștean Mircea Iulian Sava, care controlează Goldbach Design & Build), a obținut autorizațiile necesare (de mediu, de construire etc.) și este proiectat cu o suprafață desfășurată de aproape 5.800 mp și va fi unul dintre cele mai mare supermarketuri din România al retailerului german (practic, al doilea din țară, după Kaufland Militari Residence din București, proiect în execuție, care are o suprafață de 6.000 mp).

 

Cel de-al treilea magazin Kaufland din Baia Mare va avea aproape dimensiunea unui teren de fotbal (lungime de 94 de metri și lățime de 66 de metri) și va fi edificat pe structură clasică: stâlpi și grinzi din beton armat, pereți de închidere de tip sandwich (în interior din gips carton, în exterior din aluminiu sau oțel), acoperiș din tablă cutată auto portantă (cu izolațiile de rigoare). Noul magazin are ca termen de finalizare octombrie 2023, însă va fi inaugurat fix când a decis Kaufland (probabil mai repede de respectivul termen-limită).

 

Despre constructor

 

Construrom este deținut de Marcel Zoicaș (foto mic dreapta,- care deține 99% din părțile sociale, acționarul minoritar, cu 1%, fiind soția sa, Diana Alina Zoicaș) și anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 41,2 milioane de lei și un profit net de 2,7 milioane de lei, indicatori-record în istoria firmei, realizați cu 114 angajați. Firma este specializată în construcția de drumuri (de altfel, Zoicaș, prin firmele pe care le deține, controlează în acest moment peste 25% din lucrările/încasările pe infrastructura rutieră din județul Maramureș) și una dintre abonatele la lucrările de infrastructură publică din Baia Mare.

 

Zoicaș mai deține în portofoliul său economic și alte 5 firme: Drusal Construct SRL (firmă cu cifră de afaceri de 7,9 milioane de lei, unde deține 85% din părțile sociale, asociați minoritari fiind Zamfira Crișan – 8% și statul român – 6%), VMZ Infrastructura SRL (firmă cu cifră de afaceri de peste 1,5 milioane de lei pe care o deține 100%), Complex Comercial Giurtelec SRL (firmă cu cifră de afaceri de 1,4 milioane de lei, pe care o controlează prin soția sa, Diana Alina Zoicaș, care deține 75% din părțile sociale, asociat minoritar fiind Horia Vasile Tarba – 25%), Dyamar Home SRL (firmă de inginerie și consultanță tehnică, cu cifră de afaceri de 345.000 lei, controlată prin soția sa, unic asociat) și Servicii Infralogistic Transilvania SRL (firmă înregistrată în Lechința – jud. Bistrița-Năsăud și activată în vara anului trecut, pentru pregătirea terenului viitoarelor investiții, firmă controlată prin soția sa, unic asociat).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here