MOTORSPORT – La 18 ani, Natalia Iocsak (Minaur Baia Mare), medalia de bronz a Campionatului Național de Drift la categoria Semi Pro

0
392

DRIFT. Tânăra sătmăreancă Natalia Iocsak (18 ani, originară din Livada, elevă a Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” din Baia Mare), sportivă a clubului Minaur Baia Mare – secția Automobilism, a ocupat locul 3 în clasamentul final al Campionatului Național de Drift Clasa Pro2 Series (Semi-Pro), după cele 5 etape ale ediției 2021 desfășurate în perioada 12 iunie-10 octombrie pe circuitele Transilvania Motor Ring (Cerghid – jud. Mureș), TransAlpina, TransRarău, RabócsiRing Máriapócs (Ungaria) și MotorPark România (Adâncata – jud. Ialomița).

 

După etapa finală a campionatului național, la care au participat 52 de piloţi din România, Bulgaria şi Ucraina, sportiva clubului Minaur Baia Mare s-a clasat pe locul 3 în clasamentul general, fiind devansată de Eduard Niţă (locul 3 la Adâncata) şi Gabi Imre jr. (15 ani, locul 2 la Adâncata, după bulgarul Rumen Ceanliev, debutant în campionatul de drift al României). Iocsak a câștigat etapa de pe Transilvania Motor Ring (etapa 1) și s-a clasat pe locul 4 pe TransRarău (etapa 4).

 

Iocsak cucerește astfel medalia de bronz, după ce la precedenta ediție a obținut prima clasare de etapă pe podium la Campionatului Național. În ediția 2022, sportiva clubului Minaur Baia Mare va urca în categorie, urmând să concureze la Clasa Pro, câștigată în această ediție de Claudiu Adam (18 ani, a concurat pe o Toyota GT86, devenind cel mai tânăr campion național de drift din Europa, a precizat Federaţia Română de Automobilism Sportiv). Sportiva clubului Minaur a intrat în lumea “motorsportului” în anul 2013, participând la Campionatul Național de Rally Sprint.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here