CAMPANIA DE VACCINARE – Încă 1.100 de doze vaccin, distribuite în Maramureș

0
584

VACCIN ANTI-COVID-19. În cursul zilei de joi, 7 decembrie 2021, în județul Maramureș au mai fost recepționate 220 de flacoane multidoză de vaccin anti-COVID-19 Comirnaty – dezvoltat de companiile BioNTech & Pfizer.

 

Flacoanele vor fi distribuite la centrele cuprinse în etapa 1 a campaniei de vaccinare și sunt suficiente pentru vaccinarea a 1.100 de persoane – un flacon multidoză are cantitatea de 0,45 mililitri și este diluat înainte de utilizare (după diluare, conține 5 doze a câte 0,3 mililitri – o doză conține 30 micrograme de vaccin de tip ARNm COVID-19, înglobat în nanoparticule lipidice).

 

În primele 3 tranșe din etapa 1 a campaniei de vaccinare, în județul Maramureș au fost vaccinate 1.365 de persoane. Acest tip de vaccin (Comirnaty) se repetă la minimum 21 de zile (celui vaccinat i se mai administrează un vaccin – numită doză de rapel – pentru a menține imunitatea o perioadă mai lungă).

 

Vaccinul Comirnaty este indicat pentru imunizare activă pentru prevenirea COVID-19 cauzat de virusul SARS-CoV-2, la persoane cu vârsta de peste 16 ani.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here