MASCA, OBLIGATORIE – Baia Mare, Băsești, Cicârlău și Săcălășeni, în Scenariul Roșu: în 11 localități din Maramureș rata infectării a depășit 3/1.000 de locuitori

0
3894

OFICIAL – DECIZII. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș a decis astăzi, 25 octombrie 2020, obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile deschise și interzicerea activității cu publicul în interiorul restaurantelor, barurilor și cafenelelor în alte 4 localități (UAT-uri): Baia Mare, Băsești, Cicârlău și Săcălășeni.

 

În acest moment, în județul Maramureș 11 din cele 76 de UAT-uri sunt în Scenariul Roșu, din cauza ratei infectării cu COVID-19, care a depășit limita de alertă (incidența cumulată) de 3 cazuri active/1.000 de locuitori. Pe lângă cele 4 UAT-uri deja precizate, alte 7 localități sunt în Scenariul Roșu (din 20 octombrie): Petrova, Boiu Mare, Recea, Vișeu de Jos, Oarța de Jos, Mireșu Mare și Sarasău.

 

De asemenea, în cele 11 localități școala se va desfășura exclusiv on-line și activitatea jocurilor de noroc e suspendată. În Baia Mare rămân deschise doar creșele. Restaurantele și cafenelele din interiorul unităților de cazare turistică pot servi în interior doar persoanele cazate, pentru restul clienților produsele pot fi servite în sistemele take-away sau catering.

 

Situația de acum

 

Conform Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Maramureș, în județ, situația epidemiologică se prezintă:

 

* 3.587 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei (din care 65 de persoane confirmate în ultimele 24 de ore);

* 168 persoane decedate de la începutul pandemiei (din care 5 în ultimele 24 de ore)

* 1.512 pacienți vindecați;

* 248 pacienți internați în spital (din care 19 pacienți internați la ATI, 5 dintre aceștia fiind intubați);

* Restul pacienților au fost externați la cerere (867 având și acum test pozitiv), carantinați sau izolați la domicilii.

* 25.911 teste efectuate până în prezent.

 

Restricții în alte 21 de localități

 

Purtarea măștii de protecție este obligatorie în anumite spațiile publice deschise (piețe, târguri, stații de autobuz, zonele de pelerinaje, în exteriorul obiectivelor turistice, zone pietonale comerciale și în proximitatea instituțiilor de învățământ) și în alte 21 de UAT-uri:

 

Ocna Șugatag, Groși, Moisei, Rona de Jos, Bocicoiu Mare, Borșa, Coltău, Leordina, Băița de Sub Codru, Ardusat, Coaș, Bistra, Groșii Țibleșului, Baia Sprie, Dumbrăvița, Vișeu de Sus, Desești, Șieu, Asuaju de Sus, Cavnic și Remeți. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor în interior în aceste localități este permisă doar la 30% din capacitate.

 

În aceste localități, incidența cumulată (rata de infectare activă) este cuprinsă între 1,5 și 3/1.000 de locuitori.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here